Formula-E

Kizárták a győztest a második hongkongi futamról

Órákkal a leintést követően derült ki, hogy technikai szabálytalanság miatt megfosztották pályafutása első győzelmétől a 25. születésnapját ma ünneplő Daniel Abtot.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Daniel Abt azok után nyerte meg a Formula-E hongkongi szezonnyitójának második versenyét, hogy a sokáig vezető Edoardo Mortara három körrel a leintést megelőzően megforgott. A német pilóta éppen ma ünnepelte 25. születésnapját és első győzelmének örülhetett az elektromos szériában – mint később kiderült, csak néhány óráig.
 
Az FIA ugyanis vizsgálódni kezdett Abt Audija körül, majd csaknem három órával a finist követően végül úgy határoztak, hogy kizárják a versenyből: autójának áramátalakító berendezésein és motorján ugyanis a biztonsági címkék nem egyeztek meg a gép műszaki könyvében szereplőkkel, azaz homologizációs vétséggel megszegték a technikai és sportszabályzatot is.
 
Az első helyet így az a Felix Rosenqvist örökölte meg, aki a pole-ból indulhatott, ám már az első kanyarban kipördült, nagy felzárkózás után pedig másodikként ért célba. Így Mortara lett a második, a dobogó alsó fokára pedig Mitch Evans lépett elő: a Jaguar először végzett a top3-ban. A bajnokságot pedig értelemszerűen ezzel nem Abt, hanem a szombati futamot megnyerő, vasárnap pedig ötödik helyezett Sam Bird vezeti.

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások