F1

Kiszivárgott egy kép a 2021-es F1-es autók koncepciótervéről

Ross Brawn, a Formula-1 sportért felelős ügyvezető igazgatója a Szingapúri Nagydíj előtt egy technikai szemináriumon mutatta be, milyenek lehetnek a következő évtized autói.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bár jövőre is több, a szárnyakat érintő szabálymódosítás lép életbe, az igazi nagy forradalom 2021-re várható a Formula-1-ben: egyfelől a motorszabályok is módosulhatnak (igaz, elképzelhető, hogy az új formula bevezetése a gyártók és csapatok ellenállása miatt csúszhatnak), másfelől az autók kinézete is jelentősen változhat, amellyel a Liberty Media még több rajongót szeretne megnyerni a száguldó cirkusznak részben a vadabb külső, részben az izgalmasabb futamok által – utóbbit az autók könnyebb követhetőségével és ezáltal az előzések számának növelésével érnék el.

A Szingapúri Nagydíj helyszínén Ross Brawn, az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatója egy „Tech Talk” névre hallgató szemináriumon be is mutatta, milyen elképzelésekkel rendelkeznek a 2021-es autókat illetően – és bár az előadás zárt ajtók mögött zajlott, egy kép így is kiszivárgott és villámsebesen elterjedt a közösségi oldalakon, amelyeken egy meglehetősen futurisztikus kinézetű Ferrari látható (ami persze egyáltalán nem garantálja, hogy valóban így is fognak majd kinézni három év múlva az F1-es gépek).

Ami elsőre szembetűnhet, hogy teljesen megváltozna és leegyszerűsödne az első szárnyak kialakítása, ahogy az oldaldobozok is jóval kevésbé lennének összetettek. A koncepció a halo is a jelenleginél keskenyebbnek és más kialakításúnak tűnik, valamint az autókon immár 18 colos abroncsok láthatók – ez egyébként már hivatalos, miszerint 2021-től ekkora gumik érkeznek az F1-be, már csak az a kérdés, hogy továbbra is a Pirelli lesz-e a beszállító (állítólag más gyártó is beadta a jelentkezését a nemrég lezárt tenderre). A hátsó szárny pedig szemlátomást csatlakozik a motorborításhoz, sőt a hátsó kerék egy része fölé is nyúlik.


 


Hozzászólások