Jegyek

Kiss Norbi győzelemmel és összetett dobogóval zárta a...

Kamion-Eb
Kiss Norbi győzelemmel és összetett dobogóval zárta a szezont
2017.10.08. 19:24
28 évvel Krasznai János 3. helyezése után az összetettben újra magyar pilóta és újra Mercedesszel lett sikeres a kamion Európa-bajnokságban.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

A tegnapi, problémákkal tűzdelt nap után a Tankpool24 csapat, Norbi és „Gizella” is megrázta magát, és mintha mi sem történt volna szombaton, már kora reggel a bemelegítő edzésen remek teljesítményt mutatott a német-magyar egység. A cél egyértelmű volt: Steffi Halmot kellett maga mögött tartania a szombathelyi pilótának ahhoz, hogy bebiztosítsa a harmadik helyét a bajnoki összetettben. Ehhez a legjobb és legkézenfekvőbb megoldás, ha ő lesz a leggyorsabb. Kiss Norbi eleget tett a feladatnak és a Superpole-győzelmével az első rajtkockába kormányozta a Mercedesét. Minden adott volt tehát a jaramai nagy fináléhoz.

Norbi nagyon tisztán, nagyon simán jött el a rajtnál, és rögtön előnyt tudott szerezni a második helyezett friss Európa-bajnok Lackóhoz képest. Közben David Vrseckyt megelőzve Steffi Halm igyekezett előrébb jutni, de az első körben az ötödik helyen robogott. Adam Lackónak nem volt annyira sietős és a harmadik körben Jochen Hahn simán megelőzte. A magyar pilóta ekkora már 3.2 másodpercnyi előnyre tett szert, és ketten faképnél is hagyták a teljes mezőnyt. Norbi folyamatosan kontroll alatt tudta tartani a németet, és ebbe a lekörözött,  javarészt helyi versenyzők sem tudtak bezavarni. A célba is ebben a sorrendben értek be, elöl a 2014-2015-ös magyar Európa-bajnok, mögötte a tavalyi bajnok, végül Lacko, az idei bajnok értek be a célba.
A befutó eredményével eldőlt a idei végső sorrend, ami azt jelentette, hogy Kiss Norbert az összetett harmadik helyen fejezhette be a 2017-es kamion Európa-bajnokságot! Kiss Norbi rendkívül büszke a csapatára. 2015-ben ennek a kis német privát csapatnak nemhogy egy futamgyőzelem sem sikerült, de az ehhez hasonló bravúr az elképzelhetetlen kategóriába esett. Így nyilatkozott a vasárnapi első verseny után: „Nagyon jó munkát végeztünk tegnap este, és jó lett az autó. Köszönöm a csapatnak, és ezzel a győzelemmel be is biztosítottuk a harmadik helyet. Nagyon büszke vagyok rá, hogy fel tudunk állni a bajnoki dobogóra az év végén, mert titokban ez volt a célom az év elején. Örülök nagyon, hogy ez sikerült, és nagyon-nagyon büszke vagyok!”

A záró futamon Kiss Norbi  a fordított rajtrácsnak köszönhetően a 8. helyről kezdhette meg, a 2017-es évad záró futamát. A pole-ból a helyi nézők legnagyobb örömére Antonio Albacete indult, így a spanyolok hamar fieszta-hangulatot teremtettek. Antonio lemásolta Norbi rajtját, és a piros lámpák kialvása után faképnél hagyta Gerd Körbert és Sascha Lenzt.  A rajt után nem sokkal kiépített magának egy tisztességes versenyelőnyt. Norbi a rajtsorrendhez képest egy helyet tudott javítani miután Vrsecky a harmadik kanyarban félreállt, láthatóan megviselt Buggyrájával.
Hahn közben sikerrel megelőzte honfitársát, Lenzet, és üldözőbe vette a csapatbajnoki IVECO-s társát, Körbert is. Kiss is megpróbálta ugyanezt, de az MAN-es pilóta maga mögött tudta tartani a Tankpool24 Mercedesét. Az utolsó körben Körbert még körbeautózta Hahn, de más változás már végül nem történt, így Kiss a 6. helyen végzett az év utolsó futamán. Nagyon nincs is mit különösebben hozzátenni, ahogy fogalmazott: „semmi extra nem történt, mindenki óvatos volt a rajtnál, később lehetett aztán kicsit agresszívabban menni, de ebben a futamban ennyi volt”.

Az évet röviden összegezve annyit mondott a 32 éves magyar versenyző: „Nagyon jól sikerült az év és büszkék vagyunk arra, hogy sokat javultunk. Köszönöm a szurkolóimnak, támogatóimnak és partnereimnek, családomnak, barátaimnak, mivel nélkülük ez a  siker nem jöhetett volna létre. Kiemelném a magyar kamionverseny szervezőit, akik újfent kiváló munkát végeztek, mondhatom, hogy évek óta számomra a legfontosabbat. Nagyon várom már a jövő évet, szeretném, ha sikerülne megszerezni egy Európa-bajnoki címet a Mercedesszel is!”

Forrás: Kiss Norbi Média
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: