Jegyek

Kiss Norbi: „Büszke vagyok, hogy újra szólt a magyar...

Kamion-Eb
Kiss Norbi: „Büszke vagyok, hogy újra szólt a magyar himnusz!”
2017.07.15. 19:58
Kiss Norbi szereti tartani a szavát: győzni jött a Slovakia Ringre, és rögtön be is húzta a szombati első versenyt. Ez az érzés persze nem ismeretlen a számára, mert pár éve már nyert itt a Team Unicorse színeiben az ETCC-ben, így talán kijelenthetjük azt, hogy pályaismeret terén a magyar fiú némi előny birtokában érkezett Dunaszerdahelyre.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Most azonban először tartottak északi szomszédainknál kamionversenyt, és a kilátogató közönség bizony komolyan buzdította a szombathelyi fiút. Norbi semmit se bízott a véletlenre: délelőtt megfutotta az abszolút legjobb időt, így ő indulhatott az élről. Mellőle Antonio Albacete indult, és mindenki csak találatot, hogy mi lesz az első kanyarban, hiszen egyikük sem nyert még idén és mindketten ki voltak éhezve a győzelemre. A nap végére mindkettejüknek sikerült is ez, Norbi pedig végtelenül boldog volt, hogy meglett az idei első sikere:

„A rajt volt egyedül necces, mert igen, ott kellett egy kis lökés hátulról, hogy meg tudjam tartani az első helyet, de ez sikerült.  Utána el tudtam szakadni a mezőnytől, és magabiztosan mentem elöl és még spórolni is tudtam, a verseny második felében. Nagyon jó volt az első verseny, büszke vagyok, hogy újra itt vagyunk, és újra szólt a magyar himnusz. Szuper volt, jó munkát végzünk!”
A második verseny Norbinak kicsit kalandosabban alakult a kelleténél. Jól rajtolt, benne is volt a sűrűjében, és az első kanyar után az ötödik helyen fordult. Azonban hamarosan jelzett a számítógép, hogy időbüntetést fog kapni. A miértről így nyilatkozott a 31 éves pilóta:

„Sajnos a rajtnál elrontottam. Nem számítottam arra, hogy ott hat kamion szélárnyékában, amikor elérjük a 160-at, akkor bekapcsol a sebességhatárolás, de nem lassult időben vissza annyira az autó, hiába vette el a gázt az elektronika. 2.8 másodpercig lehet átlépni a 160-at, na, ezt nekem itt sikerült 3.1 tized másodpercig átlépnem. Emiatt a végén kaptam egy tíz másodperces időbüntetést, és az ötödik helyről a nyolcadikra kerültem vissza. Balszerencsés, de nem baj, mert így is jó volt a tempóm, igaz előzni nem nagyon tudtam. Nem fontos annyira, mert a második versenyen nem osztanak annyi pontot."

A remek hangulatú szombati nap után, Kiss kifejezetten optimista a vasárnappal kapcsolatban és bízik abban, hogy akár még egy lapáttal rá tud tenni az eddigi eredményekre: „Holnap, ha hasonlót tudunk csinálni, csak büntetés nélkül, akkor lehet, hogy úgy tudunk elmenni a Hungaroringre, hogy a második vagyok a bajnokságban, de ezért holnap még küzdünk majd” – fogalmazott Norbi. Vasárnap 10:35-kor lesz az időmérő edzés, a hétvége harmadik futama 13:10-kor lesz, a záró verseny pedig 16:35-kor.

Forrás: Kiss Norbi Média
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: