Jegyek

Kettős Yamaha-elsőség az oscherslebeni kvalifikáción

Egyéb motorsport
Kettős Yamaha-elsőség az oscherslebeni kvalifikáción
2017.05.19. 15:30
A hangvillások ott folytatják, ahol egy hónapja a Le Mans-i 24 óráson abbahagyták: az egynapos viadalt megnyerő GMT94 alakulata szerezte meg a pole-t a YART előtt a szezon harmadik állomásán.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

A múlt ősszel rendezett Bol d’Or és az áprilisi Le Mans-i 24 órás után Oscherslebenben folytatódik a FIM endurance-világbajnokság 2016/2017-es idénye. A csütörtöki első időmérő után ma már a második kvalifikációra került sor délelőtt, a sorrend azonban nem sokat változott az előző naphoz képest: ismét a legutóbbi viadalt megnyerő GMT94 Yamaha bizonyult a leggyorsabbnak, miután a Mike di Meglio, David Checa, Niccolo Canepa trió 1:27,158-as átlagot ért el – egyénileg amúgy az olasz volt a legjobb, 1:26,872-es körével egyedüliként sikerült 1:27 alá kerülnie.
 
A Le Mans-i győztes egységet a YART Yamaha követi a sorban, a Broc Parkes, Marvin Fritz, Kohta Nozane hármas lemaradása ugyanakkor csaknem fél másodperc az átlagidőket tekintve, ami egyszerre tűnhet soknak és kevésnek is. A harmadik helyre a BMW-t indító Team LRP Poland csapat kvalifikálta magát a nemrég a Superbike-vb-t otthagyó Markus Reiterbergerrel, valamint Lukas Trautmann-nal és Dominic Vinconnal a nyeregben. A címvédő és a jelenlegi bajnokságot is vezető Suzuki Endurance Racing Team a negyedik helyen zárt a két időmérő összesítése alapján.
 
A Superstock kategória legjobbja a Yamaha Viltais Experience gárdája lett az előkelő ötödik hellyel: ezzel többek között az F.C.C. TSR Hondát és a legjobb kawasakis istállót, a Bolliger Team Schwitzerland trióját is maguk mögé utasították, nem beszélve a mindössze tizedikként végző Honda Endurance Racingről. A nagycsapatok közül egyébként mindenhol láthattunk egy bukást is: Di Meglio, Fritz, Trautmann és Alex Cudlin egyaránt bemutatott egy-egy esést is a pénteki kvalifikáción. A program szombat reggel 9-kor folytatódik a bemelegítéssel, majd 14 órakor rajtol az idény első 8 órás versenye, amelynek jelentős részét az Eurosport 2 élőben közvetíti majd.
 
A két időmérő edzés összesített eredményei:

Fotó: FIM EWC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: