TCR

Kettős M1RA-győzelem a Ringen, Tassi 4., Ficza 9. (videó!)

A pole-ból induló Francisco Mora nyerte meg a TCR Europe második versenyét, mögötte pedig csapattársa, Nagy Dániel lett a második. Tassi sem sokkal maradt le a dobogóról, a beugró Ficza is pontot szerzett, Jedlóczky viszont idejekorán kiállni kényszerült.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

A szombattal ellentétben vasárnap már napsütéses idő fogadta a TCR Európa-kupa mezőnyét a Hungaroringen, ahol a fordított rajtrács értelmében a M1RA portugálja, Francisco Mora indulhatott a pole-ból. Az első kanyarok után azonban névrokona, Francisco Abreu tört az élre a Peugeot-val, majd jött Mora és Julien Briché, utóbbi Nagy Dániellel a sarkában. Mögöttük Josh Files, Dusan Borkovic és Tassi Attila vívott egymással: a szerb a csata hevében nekiment hátulról a britnek, ezt pedig Tassi tökéletesen használta ki, mindkettejüket megelőzve feljött az ötödik helyre, miközben Borkovic kiállni kényszerült sérült autójával.
 
Miközben Mora folyamatosan szorongatta Abreu-t, Nagy Dani a harmadik helyért csatázott Brichével, akit a célegyenesre ráfordító kanyarban meg is előzött. Sőt, nem sokkal később Tassi is elment riválisa mellett, aki a szombati versenyen a kiesését okozta. Féltávnál aztán Mora vetődött be Abreu mellé, ezzel a Michelisz-csapat versenyzője az élre állt, sőt egy kör elteltével Nagy is megelőzte a Peugeot, ezzel az első két helyen haladtak a M1RA autói. Kis híján egyébként Tassi is elkapta Abreu-t, de ő végül még csapattársával, Filesszal szemben is pozíciót veszített.
 
Mora és Nagy helyezését már nem veszélyeztette senki, így a M1RA kettős győzelmet ünnepelhetett hazai pályán! A dobogó alsó fokára Files állhatott fel, míg Tassi nagy csatában lenyomta Abreu-t, így feljött a negyedik helyre. Ami pedig a többi magyar versenyzőt illeti: a DSG-váltós Cuprában ülő zengős visszatérő, Ficza Ferenc a kilencedik helyével pontot szerzett, Jedlóczky L. Márk viszont hiába haladt sokáig a 14-15. helyek környékén, végül azonban nem látta meg a kockás zászlót. A második hungaroringi futam teljes egészében visszanézhető ebben a videóban:

Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások