Egyéb autósport

Keszthelyi Vivien tartalék lett a W Series mezőnyében

Négy napon keresztül tesztelt a válogató első körén túljutó 28 női pilóta Almeriában, közülük végül 18-at választottak ki a végső mezőnybe, illetve további négy tartalékot is megneveztek, köztük Keszthelyi Vivient is.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Néhány hete már sor került az idén induló W Series első válogatójára, amelyen különböző készségeket vizsgáltak a szervezők és a döntéshozók, vasárnaptól szerdáig viszont immár konkrétan a női formulaautós széria által használt Tatuus F-318-as Formula-3-as autóival tesztelhetett a kiválasztott 28 pilóta a Circuito de Almeria versenypályán.
 
Tizenkét hely sorsa már szerda reggelre eldőlt Dave Ryan, a W Series versenyigazgató jóvoltából, így a többiek küzdhettek az utolsó nap során a fennmaradó hat helyért. Végül aztán összesen nagyjából 3000 megtett kilométer után kiválasztották a 18 fős mezőny tagjait, valamint megneveztek négy tartalékot is – utóbbiak közé került be a válogató egyetlen magyar szereplője, a korábban főként zárt karosszériás autókkal versenyző, de a télen már egy ázsiai F3-as bajnokságban szereplő Keszthelyi Vivien is.
„Nagyon boldog vagyok, hiszen nagyon kevés időm volt, hogy felkészüljek. Nehéz két hónapon vagyok túl, az eddigi  rendelkezésre álló rendkívül rövid idő alatt végig az a cél állt a szemem előtt, hogy minél több tapasztalatot szerezhessek a Formula-3 kategóriában, ez pedig továbbra is folytatódhat. Gratulálok az összes versenyzőnek, aki részt vett az egy héten keresztül tartó válogatón. Minden szempontból értékeltek minket reggeltől estig, ami nagy kihívást jelentett, de a fáradtság ellenére most hatalmas az öröm” – mondta el a bejelentést követően Keszthelyi a VRS Group sajtóközleményében.
 
A W Series 18 fős mezőnye:
Jamie Chadwick (brit), Sabre Cook (amerikai), Marta Garcia (spanyol), Megan Gilkes (kanadai), Esmee Hawkey (brit), Jessica Hawkins (brit), Shea Holbrook (amerikai), Emma Kimilainen (finn), Miki Koyama (japán), Sarah Moore (brit), Tasmin Pepper (dél-afrikai), Vicky Piria (olasz), Alice Powell (brit), Gosia Rdest (lengyel), Naomi Schiff (belga), Beitske Visser (holland), Fabienne Wohlwend (liechtensteini), Caitlin Wood (ausztrál)
 
A négy tartalékpilóta:
Sarah Bovy (belga), Keszthelyi Vivien (magyar), Stephane Kox (holland), Francesca Linossi (olasz)
 
Fotó: W Series


Hozzászólások