MotoGP

Kenny Roberts: „Rossi maga egy csoda”

A királykategória korábbi háromszoros világbajnoka szerint a 40 éves olasz motoros ma is olyan gyors, mint amilyen fiatalon volt, és úgy véli, az idei MotoGP vb-harc a valahavolt egyik legizgalmasabb csata, a sportvilág legnagyobb show-ja.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Austinban számos egykori legenda ott volt a paddockban, és valamennyien úgy vélték, az idei világbajnokság az elmúlt időszak legizgalmasabb sorozata. Kenny Roberts osztja ezt a véleményt, és testközelből izgulta végig az austini versenyt. „Úgy vélem, az idei világbajnoki küzdelem egyszerűen hihetetlen, minden idők legjobb csatája mind a motorok, mind pedig a versenyzők tekintetében. Ez a sportvilág legnagyobb show-ja” – áradozott a 67 éves amerikai.

A királykategória korábbi háromszoros világbajnoka a GPOne.com-nak adott interjújában kiemelte, a legnagyobb meglepetés számára a 40 éves Valentino Rossi szereplése. „Elképesztő, amit Rossi művel. Neki ebben a korban már otthon a hintaszékben kellene ülnie, és tátott szájjal bámulnia a többiek versengését. Pontosan úgy, ahogy azt anno én is csináltam. Ehelyett ő a pályán száguld, még most is az egyik leggyorsabb. Számos tényezőt kellene megvizsgálni, hogy mindezt hogy éri el” – jelentette ki Kenny Roberts a kilencszeres világbajnokról.

Ugyanakkor az a véleménye, hogy a fő favorit továbbra is Marc Marquez. „Hogy ki tudná legyőzni őt? Nos, Marc legnagyobb ellenfele saját maga, amint azt Austinban is bemutatta. A többieknek akkor van esélyük ellene, ha továbbra is nyomás alatt tudják tartani, hogy hibára kényszerítsék” – állította a korábbi háromszoros világbajnok.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások