Egyéb motorsport

Kecskés Tamás idei második versenyén vett részt Kakucson

Július első hétvégéjén került megrendezésre az utánpótlás bajnokság harmadik fordulója. Tomi immár másodjára állt megmérettetés elé az Ohvale típusú váltós motorjával a 40rty Racing csapat tagjaként.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

A szombati edzéseken igyekezett a pálya feltételeihez alkalmazkodni, ami nehezen ment neki. A cseh futamokhoz hasonló pályaminőség állt elő, se vizes se száraz időjárással, a néhol pocsolyás pálya megnehezítette a fiatal még rutintalan versenyző dolgát. Az aznapi felmenetelek közül mindet teljesítette kisebb-nagyobb bukkanókkal, de gyors összefogásnak és szerelői munkának köszönhetően a vasárnapi versenyre már készen állt a motorja.

Lendületéből nem vesztett semmit, az első időmérőn vizes pályán az első helyet szerezte meg, de a másodikon száraz gumival csak a hetedik helyre volt elegendő a körideje, innen rajtolt a vasárnapi versenyeken. Az első futamon nem kapta el jól a rajtot, ezért visszacsúszott a nyolcadik helyre, azonban hamar összekapta magát és a versenyt ötödikként fejezte be.
A második futam délután kezdődött, ezúttal remekül kapta el a rajtot, majd igyekezett minél előrébb kerülni. Az első hármas hamar eltávolodott a mezőny többi részétől, sajnos Tomi nem érte utol őket, de mindenki mást leelőzött, így a versenyt a negyedik helyen fejezte be. Nem volt elégedett magával, a további megmérettetésekre nagyon készülni fog.

„Szombaton nem alakult minden úgy ahogy szerettem volna, még nem vagyok olyan tapasztalt ezzel a motorral, így magam is megleptem két eséssel. Nem lett bajom szerencsére, a motoromat pedig megjavították a szerelők, akik összefogtak több külön csapattól, hogy rajthoz tudjak állni, ez nagyon jól esett számomra. Itt is köszönöm a segítséget! Vasárnap a hetedik helyről tudtam elrajtolni és nem sikerült jól az első futam, de az ötödik helyig feljutottam. A második futamon nagyon igyekeztem a rajtnál és negyedik lettem. Legközelebb az időmérőn is jobban fogok teljesíteni, ígérem” – mondta el Tomi.

Kecskés Tamás Média


Hozzászólások