Egyéb motorsport

Kecskés Bence a technikai hibák ellenére is mindent beleadott az Eb-n

Az augusztus 2-tól 5-ig az olaszországi Franciacortán megrendezett Európa-bajnokság felemásan sikerült Bence számára.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az Olaszországba betört afrikai meleg hatására minden versenyző erején felül kellett teljesítsen, a szó szerint sistergő levegőt a mindig enyhén fújó szél igyekezett kellemesebbé varázsolni, érzetre azonban egy légkeveréses sütő hangulatát idézte. Éjszaka pedig gondoskodott a ’szórakoztatásról’, vitte a sátrakat és amit ért.

A hét közbeni edzések alatt Bence végig javított a köridején, többször a saját rekordjait múlta felül, a csapatban újra ő bizonyult a leggyorsabbnak. A pénteki időmérőkön összesítve a tizedik rajtpozíciót szerezte meg.

Ennek reményében a szombati warm-up után következő két versenyre bizakodva tekintett a csapat. Míg az edzések egész nap zajlottak, a szombati és vasárnapi versenynapon csak délután voltak a megmérettetések, jelentősen próbára téve a gyerekeket, akiknek teljes felszerelésben a 45 fokban kellett teljesíteniük.

Az első verseny kezdetekor felmentünk a rajthelyre, de Bence nem ért oda, értetlenül álltunk a kürtjelzésig ami a rajtprocedúra során felszólítja a segédeket és technikusokat a pálya elhagyására. A motorja lefulladt és a pálya mellett kellett végigvárnia a verseny végét. Nem lehetett újra beindítani, a technikai hiba miatt az első versenyen részt sem tudott venni sajnos. Csalódott volt, de a technikai sport sajnos ilyen, előfordulnak kellemetlen meglepetések. 
A második versenyre az RXP csapat szerelői orvosolták a hibát, egy rossz rajt után bemutatta a rá jellemző előretörést, átlépett akin csak tudott, a hetedik helyen motorozott folyamatos csatában a verseny utolsó köreiben, majd a leintés előtti utolsó előtti kanyarban egy versenyzőtársa kiütötte alóla a motort. Hatalmas repülés után sérülés nélkül állt fel és futott ki a pályáról, a szalagkorlát mögött összeölelkezve az őt kilökő pilótával akinek szerencsére szintén nem esett baja.

A szombati nap drámái után egy kis eső enyhítette éjjel a levegő forróságát, a vasárnap reggel újra harsogó napsütéssel ébresztette a versenyzőket. A program szerint újra délután kezdődtek a megmérettetések, a warm up-on teljesítette amit kértek tőle, lazán, nem versenytempóban haladt. A harmadik versenyen áttétel probléma miatt kissé lemaradt a rajtnál, majd szépen csatázva előre ért a kilencedik helyre a leintésig.

„Ez a hétvége közel sem úgy alakult ahogy azt szerettem volna, majdnem minden nehézség előfordult ami benne van a motorsortban, de mindent megtettem amit tudtam. Nem adtam fel, igyekeztem a maximumot kihozni a helyzetből. Ennyi sikerült rajtam kívül álló okok miatt. Nagyon készültem, de most így alakult, legközelebb jobb lesz. A hétvégén jól éreztem magam, tudtam, hogy sokan szurkoltak, köszönöm nekik, és folyamatosan tartottam a kapcsolatot az itthoni csapatom a Forty Racing tagjaival is, ők is sok erőt adtak” - mondta el a fiatal, tehetséges motoros, Kecskés Bence.

Kecskés Bence Média


Hozzászólások