MotoGP

Kanyart neveznek el Marquezről az aragóniai pályán

A balos 10-es kanyar veszi fel a MotoGP címvédőjének a nevét, ezzel Jorge Lorenzo után ő lesz a második aktív versenyző, aki ebben a megtiszteltetésben részesül.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

Marc Marquez talán harmadik legerősebb pályája a Motorland Aragón az austini és a sachsenringi után – ő rendelkezik itt a legtöbb dobogóval, hatszor indulhatott már a pole-ból, ráadásul értelemszerűen ez az egyik hazai versenye is a spanyolnak –, így nem meglepő, hogy pont itt neveznek el kanyart a Repsol Honda motorosáról.

A balos 10-es kanyar veszi fel Marquez nevét, ami szintén érthető, hiszen a címvédőnek leginkább az ilyen típusú kanyarok fekszenek. Az ünnepélyes ceremóniára a szeptemberi Aragóniai Nagydíjat megelőző csütörtökön kerül majd sor.

Marquez ezzel a második versenyző lesz a jelenlegi mezőnyben, akit ilyen megtiszteltetés ér: 2013-ban Jorge Lorenzóról nevezték el a jerezi pálya utolsó kanyarját – ahol a pár nappal későbbi futamon éppen Marquezzel koccant. A Phillip Island-i 3-as forduló pedig az ausztrál pálya korábbi egyeduralkodójának, Casey Stonernek a nevét viseli 2012 óta.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások