Egyéb motorsport

Kakuszi Ádám idén a Supersport 300-ban versenyez

A H-Moto Team fiatal motorversenyzője kemény edzőtáboron van túl, hiszen négy napon keresztül kizárólag a fizikai felkészülésen volt a fő hangsúly Tiszakécskén. Az edzéseket vezető Lécz Gergő szerint Ádám szeme előtt a napi három edzésen kizárólag az elérendő cél lebegett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nem unatkozik a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője, Kakuszi Ádám – igaz, ő egyelőre nem a versenypályákon száguldozik, mint csapattársa, a Katarban vitézkedő Kovács Bálint. A 15 éves motoros az elmúlt héten az idei év első edzőtáborában készült a 2019-es szezon feladataira. Nem volt egyszerű dolga, hiszen négy napon keresztül Tiszakécskén a korábbi motokrossz-versenyző, Lécz Gergő irányításával naponta háromszor edzett: reggel futás szerepelt a programban, ezt követte az úszás, majd zárásként tornatermi erősítés. Persze kell is a fizikális alap, hiszen Ádám ebben az évben már nem az ADAC Junior Cup utánpótlás sorozatban fog rajthoz állni, hanem a felnőttek között a Supersport 300-as kategóriában.

„Nagyon kemény napokon vagyok túl, de nem tagadom, élveztem az edzőtábor minden pillanatát. Az időjárás nem fogadott minket a kegyeibe, és bizony nem volt egyszerű a mínuszokban a jeges úton, földön lefutni az előírt távokat. Idén komoly változás lesz a pályafutásomban, hiszen már a felnőtt mezőnyben a Supersport 300-as kategóriában fogok versenyezni. Az már biztos, hogy a magyar bajnokságban rajthoz állok, de arról még zajlanak a tárgyalások, hogy a nemzetközi mezőnyben végül hol indulok. Vélhetően egy új modellel állok majd rajthoz, de erről ennél többet nem mondhatok” – árulta el Kakuszi Ádám.

Az edzőtábort vezető Lécz Gergő nagyon elégedett volt Ádám hozzáállásával. „Nagyon szorgalmas volt az első pillanattól kezdve, látszódott rajta, kizárólag az általa megfogalmazott cél elérése lebeg a szeme előtt. Szó nélkül végigcsinálta a felkészülést, és ami még ennél is fontosabb, végig is bírta mind fizikailag, mind pedig mentálisan. Kifejezetten a motorozáshoz való felkészülést végeztünk, így bízom abban, hogy Ádám idei eredményeihez sikerült ezzel a táborral hozzájárulnom” – tette hozzá a korábbi motokrossz-versenyző.

Írta: Molnár Ádám; Fotó: Nico Schneider


Hozzászólások