Egyéb motorsport

Kakuszi helytállt, de nem került a Red Bull Rookies Cup döntőjébe

A H-Moto Team csapatának egyik ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az idényben nyújtott teljesítményének elismeréseként részt vehetett a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cupnak a spanyolországi válogatásán. A 15 éves motoros végig remekül teljesített, ennek ellenére nem került be a kiválasztottak közé.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám egyik nagy álma vált valóra idén azzal, hogy kiderült, őt is meghívták az október 2-4-e között megrendezett Red Bull Rookies Cup válogatására. A 15 éves motoros idén már második szezonját teljesítette az ADAC Junior Cup sorozatban, ahol folyamatosan pontszerzőként zárt a futamokon. Ádám a spanyolországi Guadixben gurult pályára – 100 fiatal tehetséget hívtak meg a válogatóra mintegy kétezer jelöltből a világ minden tájáról –, ahol két edzésen bizonyíthatta egy PreMoto3-as versenygéppel, méltó arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Noha a fiatal tehetséget elkísérő Rizmayer Gábor és Kis Viktória szerint is folyamatosan gyorsult és hibátlanul motorozott a H-Moto Team reménysége, végül nem került be a döntőbe, így nem lesz ott a jövő évi Red Bull Rookies Cup bajnoki mezőnyében, amelynek tagjai 2019-ben a MotoGP mezőnyével együtt, annak betétfutamában állnak majd rajthoz a világbajnokság európai versenyhétvégéin.
Ádám nagyon büszke arra, hogy egyáltalán a kiválasztottak közé bekerülhetett, és bízik abban, hogy a spanyolországi napok tapasztalatait majd 2019-ben hasznosítja egy komoly nemzetközi utánpótlás sorozatban, illetve a felnőtt magyar bajnokságban. „Fantasztikusan éreztem magam végig, hatalmas élménnyel gazdagodtam ezen a válogatón. Már az nagy szó, hogy a válogatóra bekerülhettem. Guadixben csoportokra osztottak minket, és szigorú időrend alapján teltek a napjaink. A pályára való felmenetel előtt egy megbeszélésen vettünk részt, ahol amellett, hogy elmondták, mik a feladataink, bíztattak valamennyiünket. Kétszer motoroztam a pályán, végig jól éreztem magam, és folyamatosan tudtam javítani a köridőmön. Ugyan nem jutottam be a döntőbe, de abszolút pozitívan zártam a spanyolországi napokat, rengeteg új tapasztalatot szereztem, amit majd jövőre tudok hasznosítani. Köszönöm Rizinek és Wiccának, hogy mellettem álltak és mindenben segítettek, valamint a csapatomnak, hogy lehetőséget adnak a versenyzésre” – mondta Kakuszi Ádám.

A válogatón egyébként Számadó Máté és Oláh Barnabás még két magyar tehetség részt vett, közülük utóbbi az első fordulón még továbbjutott, de a kiválasztottak közé ő sem került be.

Írta: Molnár Ádám; Fotó: Red Bull Rookies Cup


Hozzászólások