Egyéb motorsport

John Hopkins rehabilitációja „téglafalba” ütközött

A korábbi MotoGP-versenyző, John Hopkins még 2017 végén sérült meg Brands Hatch-ben, az amerikai motoros bő egy éve lábadozik, sajnos azonban nem úgy halad a rehabilitációja, ahogy remélte.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A korábbi MotoGP-versenyző John Hopkins elismerte, hogy a rehabilitációjával kapcsolatban „téglafalba” ütközött. Az amerikai motorosnak a teljes tavalyi szezont ki kellett hagynia, 2017-ben tizenötödikként végzett a Brit Superbike összetettjében a Moto Rapido Ducati színeiben. Hopkins az idény utolsó versenyhétvégéjén, a Brands Hatch-i kvalifikáción esett hatalmasat, a bukásnál eltört az egyik csigolyája és két helyen a térde is. A 36 éves versenyző a bő egyéves kényszerpihenő után most úgy tájékoztatta a rajongókat, hogy nem úgy halad a gyógyulása, ahogy remélte – tudósít a Motorsport.com szakoldal.
 
„Üdv mindenkinek, először is szeretnék elnézést kérni tőletek, amiért hosszú ideje nem adtam hírt a fizikai állapotomról, a javulásomról és a jövőbeli versenyzési terveimről. A szomorú igazság az, hogy hat-hét hónappal ezelőtt téglafalba ütköztem a rehabilitációmban, ami a térdem mozgathatóságát illeti. A műtétek és a különböző kezelési elképzelések ellenére a bal térdemet 90 százalékos hatékonysággal tudom csak mozgatni, a jobbat pedig körülbelül 80 százalékosan.”
 
„Ez most egy komoly akadály a számomra, amit egyelőre nem tudok átugrani, hogy ismét 100 százalékos állapotban legyek, mint az elmúlt években elszenvedett sérüléseim során. Az sem segít, hogy én sem leszek már fiatalabb, korábban nem számított, hány helyen és hányszor sérültem meg, mindig sikerült 100 százalékos állapotban visszatérnem az általam olyannyira szeretett versenyzéshez”
– olvasható Hopkins Instagram-oldalán.
 
Az amerikai 2002-ben, tizenkilenc éves korában debütált a MotoGP-ben, összesen 112 futamon állt rajthoz, legtöbbször a Suzuki színeiben. Legjobb évvégi eredményét 2007-ben érte el a japán gyártóval: négy dobogós helyet beszerezve negyedikként zárt. 2009 végén, a Kawasaki távozásával ülés nélkül maradt, 2011-ben Jerezben még rajthoz állt, de sérülés miatt már nem vehetett részt szabadkártyásként sem a brnói, sem a sepangi futamon. Hopkins később versenyzett a Brit Superbike-ban és a Superbike-világbajnokságon is, előbbiben 2011-ben majdnem megnyerte a bajnoki címet Tommy Hill-lel szemben.
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások