MotoE

Itt a MotoE teljes nevezési listája, naptára és szabályai

Néhány nappal a valenciai évadzáró előtt közzétették a legfrissebb információkat a jövőre induló elektromos szériával kapcsolatban, amelynek első szezonjában öt helyszínen hat futamot rendeznek majd, amelyeken 18 versenyző mérkőzik meg egymással.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az elmúlt napok MotoE-s bejelentésözöne után várható volt, hogy még a héten közzéteszik a teljes nevezési listát. Ez szerdán délben meg is történt, addigra azonban már csak két hely sorsa volt kérdéses. A Marc VDS-nél a 2008-as 125 köbcentis világbajnok Mike di Meglio fog versenyezni, aki tavaly az endurance-vb-n is felért a csúcsra, míg a SIC58 színeiben Matteo Casadei tűnik majd fel a nyeregben. Összesen egyébként tíz nemzetiség képviselteti majd magát a rajtrácson – íme, tehát a teljes 2019-es mezőny:
 
16 Josh Hook ausztrál Alma Pramac Racing
5 Alex de Angelis San Marinó-i Alma Pramac Racing
6 Maria Herrera spanyol Angel Nieto Team
18 Nicolas Terol spanyol Angel Nieto Team
19 Xavier Simeon belga Avintia Esponsorama Racing
51 Eric Granado brazil Avintia Esponsorama Racing
14 Randy de Puniet francia LCR E-Team
59 Niccolo Canepa olasz LCR E-Team
4 Hector Garzo spanyol Tech3 E-racing
78 Kenny Foray francia Tech3 E-racing
11 Matteo Ferrari olasz Trentino Gresini MotoE
32 Lorenzo Savadori olasz Trentino Gresini MotoE
2 Jesko Raffin svájci Dynavolt Intact GP
66 Niki Tuuli finn Ajo Motorsport MotoE
63 Mike di Meglio francia EG 0,0 Marc VDS
38 Bradley Smith brit One Energy Racing
15 Sete Gibernau spanyol Pons Racing
27 Matteo Casadei olasz SIC58 Squadracorse

A versenynaptárt is véglegesítették: a jerezi, a Le Mans-i, a sachsenringi, a spielbergi és a misanói MotoGP-hétvégén rendezik majd a futamokat – az új információ annyi, hogy utóbbi helyszínen összesen két versenyt fut majd a mezőny. A futamok egyébként nagyjából 15 perc hosszúságúak lesznek, s vasárnap a bemelegítő edzések és a Moto3-as viadal között kerülnek sorra (Misanóban szombaton is lesz egy tehát).
 
Május 5. Jerez
Május 19. Le Mans
Július 7. Sachsenring
Augusztus 11. Spielberg
Szeptember 14-15. Misano

A tesztek Jerezben lesznek, november 23-tól 25-ig láthatjuk először a gépeket – ekkor a Moto2-esekkel együtt veszik birtokba a spanyolországi pályát –, majd jövőre március 13-tól 15-ig és április 23-tól 25-ig gyakorolnak még a csapatok és a motorosok. S ha már versenyzők: azt is szabályba foglalták, hogy a MotoE futamain szereplők az adott hétvégéken nem indulhatnak más kategória (MotoGP, Moto2, Moto3) versenyein.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások