MotoGP

Így láttátok ti a MotoGP Cseh Nagydíját

Idén is számos magyar motorsportrajongó zarándokolt ki Brnóba, néhányan közülük pedig velünk is megosztották élményeiket és legjobb képeiket – ezekből készítettünk most egy válogatást.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Koczka Judit már nem először küld nekünk beszámolót a közeli MotoGP- és Superbike-világbajnoki versenyről, az ő részletes írásával és képeivel kezdjük összeállításunkat: „Az idén is nagyon vártuk a brnói MotoGP futamait, hogy a helyszínről szurkolhassunk kedvenceinknek. Csütörtök reggel érkeztünk a cseh városba, mivel a délutáni bokszutca-látogatásra is volt jegyünk. Nagyon sokan várakoztak a bokszok előtt a tűző napon, hogy egy-egy autogramhoz jussanak, de a pilóták nagy része inkább az „árnyékban” maradt. A paddockban viszont kislányom szorgalmasan gyűjtögette az aláírásokat és a fényképeket a kisebb kategóriák versenyzőitől, akiket már szinte ismerősként köszöntött. Ők pedig kedvesen mosolyogtak a kamerába és válaszoltak a kérdéseire. A pénteki szabadedzéseket a pálya különböző szektoraiból követtük, hogy lássuk, hogyan mennek a versenyzők az egyenes, illetve kanyargós részeken. A C szektorban óriáskivetítővel, jó hideg energiaitallal és hűsítő ventilátorokkal kedveskedtek az odalátogatóknak.”
„Szombaton a szabadedzések után izgalommal figyeltük és szurkoltunk kedvenceinknek az időmérőkön ,ami a Moto3-mas kategóriában látványosan nem túl jól sikerült. Az este folyamán összefutottunk Tony Arbolinóval, aki személyesen mondta el, hogy „Sajnos egy másodperccel lecsúsztunk a gyors körünkről,de majd másnap megpróbáljuk behozni!” Nagyon nagy élmény volt nekünk ez a beszélgetés, alig eszméltünk fel, amikor feltűnt Franco Morbidelli, kislányom egyik nagy kedvence, aki a mobilklinikára tartott. Megállt és örömmel dedikálta az éppen akkor viselt "Franky" pólóját. Élményekben gazdag napot zártunk, mivel beleláttunk, mivel töltik idejüket versenyzők, mikor nincsenek a pályán. Vasárnap nagy tömeg közepette elfoglaltuk helyünket a T2 lelátón, hogy minél közelebbről és annál hangosabban szurkolhassunk minden kategóriában a kedvenc versenyzőnknek.Ismét nagyon jól éreztük magunkat ezen a négy napon,örülünk,hogy a helyszínen nézhettük meg ezeket az izgalmakkal teli futamokat.”

A csütörtöki bokszlátogatás nem mindenki szerint volt maradandó élmény, Baranyai Zsolt például élete egyik legnagyobb csalódásaként írt nekünk róla: „Másfél órával eltolva kezdődött, amihez 15 órás kapunyitás párosult. Ebből fél négy lett. Várakozva a tűző napon még egy vendéglátó sátrat sem nyitottak ki. Eljutva a bokszutcába két óra várakozás után a garázskapuk lezáródtak, majd mosolyogva közölték, sorry! Majd kitereltek minket. Még nem tudom, hogy ez kinek a neve mellé lesz felírva megrovásként: a Dorna vagy a versenyzők flegma magatartása a rajongókkal szemben. Nem ez volt az első bokszutca látogatásom, de az utolsó, az biztos! A legbosszantóbb, hogy egy mozgássérült fiatalember két kisérővel a kordonon belül az ölében a versenyzők fotóival várta a „csodát”. De csak várta, a csoda nem jött el. Ennyi felháborodott, és csalódott motorverseny rajongót egy helyen még nem láttam. Ennek hangot is adtak: mint egy foci meccsen. Annyi pozitivum volt, hogy a fiam a ducatis polóját alá tudta íratni a Jorge Lorenzóval. Őt is küldték hátra, de ezzel ellentétben felvette az óráját és egy filctollat, majd autogramot osztogatott.”

Szerencsére azért a nézők többsége pozitív élményekkel gazdagodott Brnóban, egyik olvasónk például a Kiefer Racing vendége volt, íme, néhány fotó tőle:
Volt, aki külön történetet nem küldött nekünk, csak annyit, hogy a „hangulat szokás szerint fergeteges”, valamint azt is megtudhattuk, hogyan fest egy vérbeli Marquez-drukker körme:
Végezetül mutatunk még néhány fotót, amelyet Olvasóink küldtek be – különösképp felhívnánk a figyelmet az utolsóra, amelyen egy yamahás és egy marquezes pólóba öltözött rajongó látható egymás társaságában:

Természetesen az előttünk álló spielbergi Osztrák Nagydíjról is várjuk a kilátogató nézők beszámolóit és fotóit Facebook-üzenetben vagy az info@p1race.hu e-mail címre, és a jövő héten újabb összeállítással jelentkezünk!


Hozzászólások