Jegyek

Így koccant össze Michelisz és Björk – videó!

WTCR
Így koccant össze Michelisz és Björk – videó!
2017.05.15. 17:45
Már az első körben megpecsételődött Michelisz Norbi sorsa a nyitófutamos dobogót illetően, amikor Thed Björk a 3-as és a 4-es kanyar között oldalról nekiütközött a magyar pilóta Hondájának.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Az utóbbi időben a WTCC-közvetítések igen rossz szokása lett, hogy gyakorlatilag egyetlen visszajátszást sem mutatnak a futamok közben – ellentétben például az ETCC-vel, ahol többször is „megcsodálhattuk” például Szabó Zsolt balesetét is –, így csak az élőképre hagyatkozhattunk, amikor megpróbáltuk megítélni a minap, hogy mi történt Michelisz Norbert és Thed Björk között a hungaroringi nyitófutamon, s ezen az sem segített, hogy jelen sorok írója a helyszínen tartózkodott, mivel a sajtóiroda monitorjain is ugyanazt a képet láttuk, mint másodpercekkel később a tévénézők.
 
Szóval kénytelen voltunk megvárni az érintettek nyilatkozatait, illetve a lentebb látható videót, amelyen aztán több szögből is megmutatják a történteket. Az látszik, hogy Björk a 3-as kanyar kijáratán lesodródik az aszfaltozott bukótérbe, onnan pedig még a füves szakasz kezdete előtt próbál visszatérni a pályára. Csakhogy éppen ott volt mellette Norbi, a svéd viszont úgy vágott vissza a pályára, mintha erről tudomást sem venne, nagyot taszítva a Hondán. Nem csoda, hogy a magyar pilóta „totális őrültségnek” és „teljesen feleslegesnek” nevezte a csapatrádión a volvós megmozdulását.
 
Björk az első verseny leintését követően azzal magyarázta a történteket, hogy még az 1-es kanyarban megsérült az autója a Tom Chiltonnal való koccanás következtében, ezért sodródott le a pályáról és ezért tért vissza olyan hirtelen mozdulattal a pályára. Chilton szerint azonban egyáltalán nem volt komoly kontakt közöttük, s a felvételek látva valóban így is tűnik. Mindenesetre akár sérült volt a Volvo, akár nem, abban Michelisznek igaza volt, hogy ebben az esetben főképp körültekintőbben kellett volna visszatérnie a pályára Björknek, aki megrovást is kapott emiatt. Íme, az említett videó:
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: