MotoGP

Iannone szerint a 2018-as év lesz a legszorosabb a MotoGP-ben

A Suzuki motorosa nagyon szoros csatát vár a királykategóriában, elmondása szerint azonban várni kell az európai futamokig, míg teljesen kirajzolódik a valós erősorrend.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

A tavalyi feledhető szezon után nem szerepelt rosszul a sepangi teszten a Suzuki: különösen Alex Rins villogott, teljesítményüket azonban némileg beárnyékolta néhány műszaki hiba. Andrea Iannone szerint pár versenyt várni kell majd ahhoz, hogy tisztán lássuk a csapatok erősorrendjét – szavait a Crash.net szakoldal idézi:
 
„Azt hiszem, négy vagy öt verseny után látjuk majd reálisan azt, hogy hol állunk. Az idény eleje mindig más. Tavaly is ez volt a helyzet: a teszteken többen is gyorsak voltak, de négy-öt verseny után már látszott a realitás.”
 
Az olasz motoros a versenytempó fontosságát is kiemelte: „Ha az utolsó helyről rajtolok, de az első helyezett csak egy tizeddel jobb, mint én, a versenytempóm viszont jobb, akkor meg lehet nyerni a versenyt. De ha pole-ból indulok és a versenytempóm két-három tizeddel lassabb, mint a legjobb tíz versenyzőé, akkor biztosan nem nyerek. Mindig a versenytempó a legfontosabb.”
 
„Sokat tanultunk a tavalyi évből”
– magyarázta tovább Iannone. „Több tapasztalatom van a motorral, és a csapatnak is velem. A motorunk kicsit változott, de biztos vagyok benne, hogy a jó irányba, ezért bizakodó vagyok, de az is igaz, hogy a 2018-as lesz az eddigi legkiegyenlítettebb MotoGP-szezon.”
 
Bár az olasz a sepangi tesztet csak a 13. helyen zárta, szűk nyolc tizedmásodperc lemaradással, mégis úgy érzi, közel van az élbolyhoz: „Sok versenyző nagyon gyors, és a gyári, illetve a szatellit motorok is nagyon közel vannak egymáshoz. Sokunknak jó esélye van az élen maradni. Nagyon szoros lesz az idei bajnokság, de természetesen mindent beleadunk majd.”
 
Írta: Krizsa Gergő; Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások