MotoGP

Iannone: „Ez egy igazi lehetőség számunkra”

Az idei szezon hányattatásai után a suzukis úgy érzi, hogy bár három ellenfelének is jobb a tempója, mégis erős eredményt érhetnek el Valenciában – pedig lehet, hogy jobban járna a csapat, ha lemaradna a dobogóról.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Andrea Iannone teljesítménye jelentősen elmaradt idén a várakozásoktól a Suzukival, az utóbbi néhány versenyen azonban felszállóágba került ő és a csapat is, amelynek újabb jele volt szombaton, hogy a harmadik helyen zárta a valenciai időmérőt. Az olasz versenyző így értékelt az évad utolsó kvalifikációját követően:

„Egyértelmű, hogy nehéz idényünk volt, és ez azzal magyarázható, hogy a teszteken kevésbé szenvedtünk, ezért túl későn jártunk, hogy bizonyos helyzetekben rossz döntést hoztunk” – utalt arra a Crash.net által idézett Iannone, hogy a szezon elején rossz motorkonfigurációra voksoltak. „Brno és főleg Aragón után azonban elkezdtünk felzárkózni, és jelenleg nagyon elégedett vagyok, mert remekül dolgoztunk együtt a srácokkal. Úgy érzem, jövőre sokkal jobb motorunk lesz.”

Rátérve a valenciai versenyre, így vélekedett az esélyekről az olasz: „Vasárnap az első sorból indulunk, és úgy érzem, ez egy igazi lehetőség számunkra. Mindenesetre szerintem Marc és Johann nagyon gyorsak, ahogy Jorge is, remek tempójuk van, mi pedig picit jobban szenvedünk, amikor a gumik kopni kezdenek, de keményen dolgozunk azon, hogy ezen javítsunk a futamig.”

Iannone valószínűleg mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megszerezze első suzukis dobogóját, pedig van olyan szempont, amely alapján ezt inkább el kellene kerülnie. Ugyanis amennyiben egy gyártó egy teljes idényen keresztül egyszer sem végez az első háromban, úgy a következő szezonban visszakapja a kedvezményeket, azaz ha a Suzuki vasárnap is lemarad a pódiumról, jövőre ismét több tesztlehetőség, kettővel több motorblokk és három helyett hat szabadkártyás indulás lenne engedélyezett számukra (ez utóbbi a tesztpilótai állással szóba hozott Sylvain Guintolinak is kapóra jöhetne).

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások