MotoGP

Hopkins: „Rins becsapta Marquezt”

A korábban évekig a MotoGP-ben szereplő versenyző a széria hivatalos honlapjának podcastjében elemezte ki a parádés silverstone-i befutót.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

John Hopkins az előző évtizedben volt állandó tagja a királykategória mezőnyének, a múlt héten pedig a MotoGP hivatalos podcastjében szerepelt. Természetesen az egyik fő téma a Brit Nagydíj emlékezetes befutója volt Alex Rins és Marc Marquez között, amelynek végén a suzukis 13 ezreddel legyőzte repsolos honfitársát. Hopkins szerint Rins ügyesen kitrükközte a világbajnoki éllovast – igaz, a korábbi motoros elemzése annyiban sántít, hogy a spanyol eredetileg azt hitte, hogy a 19. kör az utolsó.

„Az utolsó előtti kör utolsó kanyarjában kívülről akart elmenni Marquez mellett, és láthattuk, hogy pontosan tudta, hogy ott akar majd előzni, Marc pedig egyáltalán nem számított erre. És vicces volt, mert Marc utána az összes előtte lévő kanyarban végig védekezett, a belső íveken fordult, nehogy Rinsnek lehetősége legyen előtte előzni. Rins viszont gyakorlatilag becsapta, mert az előző körben kívülről próbálkozott, Marquez pedig ezt látta és azt gondolta, talán újra ezzel fog próbálkozni. Viszont ő azonnal bevágott belülre, és pont lenyomta a célvonalig. Egy tökéletesen kiszámított manőver volt.”

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások