MotoGP

Honda: Bradl jó munkát végez, nem kell Stoner

A japán márkánál igencsak elégedettek a német versenyző munkájával, aki nemcsak sikeresen beugrott a sérült Cal Crutchlow helyére az LCR Honda csapatába, de tesztpilótaként is hozzájárult Marc Marquez ötödik világbajnoki címéhez. Nem véletlen, hogy fel sem merül, hogy lecseréljék Casey Stonerre.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Sokan hitték azt, hogy annak idején 2012-ben a Hondától visszavonuló Casey Stoner akár vissza is térhet egykori sikerei színterére, azaz újra a japán alakulattal fog dolgozni. Az ausztrál és a Honda együttműködése nem volt sikertelen, hiszen Stoner 2011-ben világbajnoki címet szerzett a japán márkával, a másodikat, a 2007-es, ducatis vb-cím után. A viszony akkor mérgesedett el köztük, amikor 2015-ben Dani Pedrosa sérülésekor nem az ausztrált kérték fel helyettesnek, hanem a tesztpilótát, a japán Aojama Hirosit. Stoner sértettségében aláírt a Ducatihoz, és három évre a márka nagykövete és tesztpilótája lett. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a korábbi világbajnoknak mekkora szerepe van a Ducati fejlődésében. Mindenesetre ez a szerződés most járt le, és sokan azonnal kombinálni kezdtek.

A Honda azonban semmit nem tesz annak érdekében, hogy Stonert visszacsábítsa, elsősorban azért, mert az ausztrál kijelentette, történjen bármi, ő versenyzőként semmi esetre sem térne vissza a pályára. Ráadásul a Honda tesztpilótája, Stefan Bradl remek munkát végez, és ahogy az ábra mutatja, ha kell, versenyzőként is lehet rá számítani, hiszen a szezon végén ő helyettesítette az LRC Hondánál a megsérült Cal Crutchlow-t: 13. és 11. lett Sepangban és Valenciában a brit helyetteseként.

„Nagyon örülök annak, hogy végre egy komoly tesztcsapatunk van egy nagyon jó versenyzővel. Stefan nem véletlenül lett a Moto2-ben világbajnok. Tökéletesen alkalmas arra, hogy beállítsa a motorunkat, ráadásul képes olyan köridőkre, ami közel járt a mieinkhez. Szükség van a munkájára, ami nagyban hozzájárult az újabb sikereinkhez” – dicsérte a német tesztpilótát Marc Marquez, aki idén már az ötödik vb-címét – összességében már hétszeres világbajnok – szerezte meg a királykategóriában.

És most újra együtt dolgozhat Bradl régi csapatvezetőjével, Christophe "Beefy" Bourguignonnal, akivel abban az évben is egy csapatot alkotott, amikor az LCR Honda pilótájaként 2012-től 2014-ig versenyzett. A belga szakember kijelentette, amíg van Bradl, semmi szükség Stonerre.

„Stonert semmi értelme leszerződtetni, hiszen a világ másik végén lakik, míg Stefan itt Európában, így bármikor hívhatjuk, jön és dolgozik. Ismerjük, nagyon keményen végzi a munkáját, stabilan képes hosszú időn keresztül a pályán motorozni. Nagyon jó munkát végzett idén a Hondánál, fantasztikus visszajelzései vannak, és mi elégedettek vagyunk vele tesztpilótaként és versenyzőként is, ahogy azt beugróként bizonyította” – állította Bourguignon.

Fotó: LRC Honda


Hozzászólások