Jegyek

Homola volt a leggyorsabb, Ficzáé a fordított rajtrácsos...

TCR
Homola volt a leggyorsabb, Ficzáé a fordított rajtrácsos pole
2017.04.15. 10:44
Az Opelek remekléséről szólt a TCR bahreini kvalifikációja, Homola motorcserés büntetése miatt azonban nem a szlovák, hanem Corthals indulhatott majd az élről a délutáni versenyen. Tassi Attila a 8., míg Ficza Ferenc a 10. helyen végzett, így utóbbié a második futam rajtelsősége.
 
Szeretnéd a helyszínen átélni a WTCC hungaroringi versenyének legendásan kiváló hangulatát, s élőben szurkolni Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport pilótáinak? Akkor van egy ajánlatunk számodra, hiszen akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a jegyedet a magyarországi futamra! (x)

A két pénteki szabadedzést követően szombat délelőtt már a kétrészes időmérő edzés volt a program a TCR International Series bahreini állomásán. Az első negyedórás etap során a top12-be kerülés volt a cél, és szerencsére az összes magyar érdekeltségű autónak sikerült is a továbbjutás – ellentétben például a kétszeres bajnok Stefano Cominivel.
 
Már a Q1-ben is az Opel Astrák okoztak meglepetést, és a második szakaszban is folytatódott a dominanciájuk: Mat’o Homola volt a leggyorsabb Pierre-Yves Corthals előtt, ám előbbit motorcsere miatt tíz hellyel hátrébb sorolják az első futam rajtrácsán, így a belga örökölte meg a pole-t csapattársától.
Ami a magyarokat illeti: a M1RA olasz veteránja, Roberto Colciago negyedik lett, így a harmadik kockából vághat neki a szombati viadalnak, míg a grúziai remeklése miatt plusz húsz kilót cipelő Tassi Attila nyolcadikként végzett, így a hetedik pozícióba kvalifikálta magát. A továbbra is a Zele Racing SEAT-ját terelgető Ficza Ferenc pedig tizedik lett, ezzel pedig megszerezte a vasárnapi fordított rajtrácsos verseny rajtelsőségét.
 
A TCR első bahreini futama a Formula-1 szabadedzése és időmérője között, itthoni idő szerint ma 15 óra 30 perckor startol – a versenyt a Sport2 élőben közvetíti, de ide kattintva a széria hivatalos youtube-csatornáján is nyomon lehet majd követni az eseményeket.

Az időmérő összesített végeredménye:

Fotók: TCR Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: