TCR

Hockenheimmel vált teljessé a TCR Europe naptára

Bár eredetileg egy holland pályát jelöltek meg az Európa-kupa második helyszíneként, végül az F1-es Német Nagydíjnak is otthont adó létesítmény látja vendégül a mezőnyt május utolsó hétvégéjén.

Amikor december elején közzétették a TCR Europe 2019-es menetrendjét, egy kérdőjel még szerepelt az állomások közül: a hungaroringi évadnyitót követő forduló helyszínéhez csak annyit írtak, hogy később jelentik be, zárójelben viszont az szerepelt, hogy holland pályáról lesz szó. Éppen ezért felmerült, hogy esetleg a mogyoródi nyitányhoz hasonlóan a WTCR-rel fog közösen osztozni az Európa-kupa mezőnye Zandvoorton, ám végül nem is azon a hétvégén, és nem is Hollandiában rendezik meg a második fordulót.
 
A hétfő délutáni bejelentés értelmében ugyanis Hockenheim ad otthont majd a viadalnak, ráadásul a Formula-1-es Német Nagydíj rendezésééről ismert németországi pálya nem is az eredetileg kiírt időpontban, hanem egy héttel később, május utolsó hétvégéjén fogadja majd a túraautós mezőnyt. Mindenesetre ezzel teljessé vált az idei kalendárium, amely a Hungaroring és Hockenheim mellett olyan legendás pályákat tartalmaz még, mint Spa-Francorchamps, a Red Bull Ring, Oschersleben – azaz két német fordulót is rendeznek –, Barcelona és Monza.
 
A TCR Európa-kupa 2019-es versenynaptára:
Április 27-28.: Hungaroring, Magyarország
Május 24-26.: Hockenheim, Németország
Június 8-9.: Spa-Francorchamps, Belgium
Július 13-14.: Red Bull Ring, Ausztria
Augusztus 3-4.: Oschersleben, Németország
Szeptember 21-22.: Barcelona, Spanyolország
Október 12-13.: Monza, Olaszország

Fotó: ADAC TCR Germany


Hozzászólások