Superbike

Hivatalos: Sykes 2020-ban is a BMW versenyzője marad

A bajor márka a portimaói versenyhétvége szombati napján közleményben erősítette meg, hogy hosszabbított a több dobogós helyezést is szerző brittel, aki így az újonnan leigazolt Eugene Laverty kollégája lesz jövőre.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Tom Sykes a Kawasakinál eltöltött hosszú évek után idén csatlakozott az immár újra gyári szinten szereplő BMW-hez a Superbike-világbajnokságon, s bár a Shaun Muir alakulatával összefogó bajor márka teljesen új motorral vágott neki a szezonnak, a 2013-as vb-győztes máris több dobogós helyezést tud felmutatni. Éppen ezért aligha volt kérdés, hogy a BMW meghosszabbítja Sykes szerződését, s ezt a portugál forduló szombati napján hivatalosan is megerősítették. Ennek értelmében a brit a néhány hete már bejelentett új igazolás, Eugene Laverty oldalán fog versenyezni a következő idényben (Markus Reiterberger távozása is a múltkor biztossá vált).

„Nagyon izgatott és büszke vagyok amiatt, hogy a 2020-as szezonban is a BMW Motorrad WorldSBK csapatával folytathatom” – mondta el Sykes a közleményben. „Egy ilyen sikeres idény után a vadonatúj BMW S 1000 RR-rel, amellyel még mindig a kezdeti fejlesztési fázisban tartunk, óriási motivációval várom a folytatást. Rendkívül élvezem a fejlesztési folyamatokat, és egyértelműen haladunk előre. Természetesen a teljes csapat és a BMW mint márka támogatása okán az elvárásaim egyértelműen emelkedni fognak 2020-ra, és szeretnék oda visszatérni, ahol még természetesebben érzem magam. Egyúttal szeretném köszönteni a fedélzeten Eugene-t, már várom, hogy csapattársak legyünk jövőre.”

Fotó: BMW Motorrad


Hozzászólások