WTCR

Hivatalos: Monteiro visszatér, Guerrieri marad a Hondánál

A japán gyártó bejelentette, hogy a tesztbalesete miatt a tavalyi utolsó versenyeket kihagyó portugál és az ő helyére igazolt argentin is a kötelékeiben marad: előbbi a Boutsen Ginion Racing, utóbbi pedig a Münnich Motorsport színeiben indul a WTCR-ben.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Újabb két hely kelt el a WTCR Túraautó-világkupa 2018-as rajtrácsán, köszönhetően a Honda mai dupla bejelentésének. A Boutsen Ginion Racing már múlt héten elárulta, hogy két Civicet indítanak az új széria első szezonjában, s most az is kiderült, hogy a Münnich Motorsport is a japán márkára szavazott: a sajtóközlemény szerint mindkét istálló technikai támogatást kap az autókat megépítő JAS Motorsportal. Emellett egy-egy gyári versenyzőjük is náluk kötött ki, ugyanis a Boutsen Ginion egyik Hondájába Tiago Monteiro, míg a Münnich Motorsport egyik Civicjébe pedig Esteban Guerrieri fog beülni.
 
A nagyobb sztori egyértelműen Monteiro visszatérése: a portugál tavaly sokáig vezette a világbajnoki pontversenyt a WTCC-ben, szeptember elején azonban óriási tesztbalesetet szenvedett Barcelonában. A portugál versenyző a látásával kapcsolatos és egyéb egészségügyi aggályok miatt kénytelen volt kihagyni az évad utolsó négy fordulóját, ezáltal a vb-címről is lemondhatott, a Honda azonban nem engedte el a kezét, s most úgy tűnik, készen áll a visszatérésre. Monteiro, akinek csapattársának személyét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de sajtóhírek szerint Tom Coronel lehet a befutó, így nyilatkozott a közleményben:
„Örülök, hogy újabb évre a Honda Racing családjának tagja lehetek. Amióta 2012-ben csatlakoztam hozzájuk, évről évre erősebbnek éreztem magam, és tavaly elég jó helyzetben voltunk ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot, mielőtt megtörtént a balesetem. Az elmúlt hat hónap rendkívül kemény volt, de köszönhetően az elképesztő támogatásnak jó úton járok ahhoz, hogy újra versenyautóba ülhessek. A Boutsen Ginion Racing egy erős csapat, amellyel nyertem már futamot a TCR-ben, szóval már alig várom, hogy vezethessem az autót és elkezdődjön a szezon.”
 
Guerrieri a 2017-es évet még a Campos Racing Chevrolet-jében kezdte meg, ám olyan meggyőző teljesítményt nyújtott – két futamgyőzelmet is szerzett velük –, hogy Monteiro sérülése után a Honda őt igazolta le az utolsó három állomásra. Az argentin feladata elsősorban az volt akkor, hogy Michelisz Norbert vb-harcát segítse a Volvóval szemben, ám a szezont egy újabb futamgyőzelemmel zárta, idén pedig a Münnich Motorsport egyik autójában láthatjuk.
 
„Úgy érzem, a tavalyi év igazi áttörés volt a túraautós pályafutásomban, ezért rendkívül boldog vagyok, hogy 2018-ban is egy Honda Civicet vezethetek majd. A TCR egy gyorsan növekvő túraautós kategória, és nagyon izgalommal tölt el, hogy ennek a projektnek a részese lehetek. Tavaly volt néhány remek csatám az All-Inkl.com Münnich Motorsport autói ellen a WTCC-ben: egyértelmű, hogy gyors autókat üzemeltetnek, szóval optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy a bajnoki címért harcolhatunk majd” – fogalmazott Guerrieri. A csapattal kapcsolatban egyébként csak annyit lehet tudni, hogy „legalább két” Hondával fognak rajthoz állni: a pletykák szerint René Münnich tulajdonos is visszatérhet az egyik Civic volánja mögött, s a WTCR Portugal által nemrég megszellőztetett nevezési lista alapján nem kizárt, hogy a pár napja újfent Hondát tesztelő Tassi Attila is náluk köthet ki.

Fotó: Honda Racing


Hozzászólások