Superbike

Hivatalos: Jönnek a háromfutamos hétvégék a Superbike-ban

A FIM és a Dorna az argentin forduló előtt jelentette be, hogy 2019-től kezdve a két „normál” távú verseny mellett vasárnap délelőtt egy sprintfutamra is sor kerül majd.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az utóbbi években többször is komoly reformon esett át a Superbike-világbajnoki versenyhétvégék lebonyolítása: először az első futamot átrakták szombat délutánra, majd a tavalyi szezon óta a vasárnapi versenynek nem az időmérőn elért helyezések, hanem kevert rajtrács alapján vágnak neki a motorosok – pedig a WSBK-ban hagyományosan rendre a Superpole döntött a rajthelyekről. Most pedig itt az újabb újítás, amelyről már egy ideje lehetett hallani: 2019-től kezdve három viadalt rendeznek majd az elitkategória mezőnye számára.

A FIM és a Dorna közös közleménye alapján továbbra is szombat délután tartják majd az első versenyt, amelyen a megszokott versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek. Ezt követi vasárnap délelőtt 11 órakor az úgynevezett sprintfutam rövidebb távval, majd néhány órával később, délután a hétvége záró eseménye, a harmadik, újra „normál” versenytávú viadal. Arról egyelőre nincs információ, hogy pontosan melyik futamra mi alapján határozzák majd meg a rajtsorrendet, illetve milyen pontrendszer lesz érvényes az adott versenyekre.

A Superbike-vb hagyományos hétvégi rendszerét minden eddiginél jobban felforgató reformról így beszélt Daniel Carrera, a széria ügyvezető igazgatója: „Már régóta a terveink között szerepelt egy harmadik, „sprintfutam” beépítése a programba, szóval örülünk, hogy 2019-re végre összeálltak a tervek. Eltökélt célunk, hogy évről évre izgalmas futamokkal szolgáljuk ki a rajongókat, és úgy véljük, a sprintverseny hozzáad majd a Superbike-világbajnoki élményhez. Tovább dolgozunk az utolsó részleteken, és remélhetőleg a közeljövőben további részletekkel szolgálhatunk majd.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások