MotoGP

Hivatalos: Joan Mir a Suzukinál debütál 2019-ben

Amit már hetek óta pletykáltak, azt ma a japán gyártó közleményben erősítette meg: a tavalyi Moto3-as világbajnok, aki idén már több dobogós helyezést is szerzett a Moto2-ben, kétéves szerződést írt alá velük, így ő lesz jövőre Alex Rins csapattársa a MotoGP-ben.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Joan Mir tavaly ritkán látható magabiztossággal húzta be a világbajnoki címet a legkisebb kategóriában, idén pedig már többször is dobogóra állhatott a középső géposztályban. Nem meglepő, hogy a mindössze 20 éves motoros teljesítménye felkeltette a MotoGP-s alakulatok érdeklődését is: állítólag a Ducati, a Suzuki és a Repsol Honda is megkörnyékezte, sőt sajtóhírek szerint utóbbival előszerződést is aláírt, ám a HRC végül Jorge Lorenzóra szavazott.
 
Szintén az ötszörös világbajnok tűnt egy ideig befutónak a Suzukihoz is, ám az utóbbi hetekben egyértelművé vált, hogy a „kékek” Mirt szeretnék megszerezni. Hétfő délelőtt pedig mindez hivatalossá is vált: a fiatal spanyol kétéves szerződést írt alá a japán gyártóval, így 2019-ben náluk debütál a királykategóriában Alex Rins oldalán. Ezzel az utolsó gyári ülés is elkelt a MotoGP jövő évi rajtrácsán, sőt már összesen 17 versenyző rendelkezik szerződéssel a következő idényre.
 
Davide Brivio, a Suzuki csapatmenedzsere így nyilatkozott a bejelentés kapcsán az istálló sajtóközleményében: „Joan Mir még csak 20 éves, de már világbajnoknak mondhatja magát, tavaly lenyűgöző tíz győzelemmel szerezte meg azt, és megmutatta, milyen képességekkel rendelkezik. Szenvedélyes, okos, kedves és nagyon gyors – ezek mind azok a tulajdonságok, amelyeket keresünk a fiatal tehetségekben, akik nemcsak a gyári motor miatt akarnak hozzánk szerződni, hanem mert hisznek a projektünkben.”
 
„A beszélgetéseink során észrevettem, mennyire tiszta a feje, mennyire tetszik neki a Suzuki programja és mennyire szeretne csatlakozni hozzánk, ez nagy lökést jelentett számunkra. Természetesen tudjuk, hogy időre lesz szüksége, hogy tapasztalatot gyűjtsön és velünk együtt fejlődjön, de teljes mértékben hiszünk a benne rejlő potenciálban. A Suzuki menedzsmentje is bátorított minket a „fiatal versenyzők filozófiájával”, és úgy vélem, Joan személyében tökéletes jelöltet találtunk erre a szerepre. Alexszel és Joannal két nagyon tehetséges versenyzőnk lesz, és a célunk, hogy egy erős csapatot rakjunk össze a jövőre nézve.”


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások