WTCR

Hivatalos: Idén is lesznek Alfa Romeók a WTCR-ben

A Team Mulsanne ugyanis csütörtökön megerősítette: 2019-ben is két, a Romeo Ferraris által épített Giulietta TCR-t küldenek csatasorba a Túraautó-világkupában – már csak az a kérdés, kik lesznek a pilótáik.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A 2018-ban életre hívott WTCR-ben az Alfa Romeo volt a hét résztvevő márka egyike, a szezon első felében azonban nem sok babér termett a Team Mulsanne által indított és a Romeo Ferraris által épített Giuliettáknak. Az idény végére a pilóták – Gianni Morbidelli és Fabrizio Giovanardi – is lecserélődtek, ám az utolsó futamokon olykor már kifejezetten versenyképesek voltak a patinás olasz márka gépei: Kevin Ceccon révén pole-t és futamgyőzelmet is szereztek Suzukában.

Bár igazából eddig sem volt komolyabb kétség azzal kapcsolatban, hogy folytatják-e a világkupás szereplést, ma azonban mindezt hivatalosan is megerősítették: a Team Mulsanne idén is két autót indít a WTCR-ben. Ezzel az Alfa Romeo lett az ötödik márka, amely hivatalosan is bejelentette, hogy szerepelni fog a 2019-es kiírásban: a Hyundai és az újonnan érkező Lynk & Co már a pilótáinak a nevét is nyilvánosságra hozta, míg a Volkswagen még adós egy versenyzővel, a Honda pedig egyelőre csak annyit árult el, hogy biztosan jelen lesznek a sorozatban.

Az viszont egyelőre kérdés, hogy kik fogják vezetni az Alfa Romeókat. A mai közlemény szerint a bejelentésre a következő hetekben kerülhet sor, a rendszerint jól értesült TouringCarTimes.com szerint azonban szinte biztosra vehető Ceccon maradása – ami az eredmények fényében nem is meglepő –, míg az ifjú olasz társa vagy a jelenleg a Dakaron szereplő Tom Coronel, vagy Ma Qing Hua lehet. Ők ketten egyébként egyaránt tesztelték tavaly év végén a Giuliettákat, így jó esély van rá, hogy valóban közülük választ majd az istálló.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások