WTCR

Hivatalos: Ehrlacher lett a Cyan Racing negyedik versenyzője

Teljessé vált a WTCR-ben jövőre debütáló, kínai háttérrel induló csapat névsora, miután bejelentették, csatlakozik hozzájuk a 22 éves francia, így ő lesz a negyedik pilótája az istállónak Yvan Muller, Thed Björk és Andy Priaulx mellett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Újabb hely kelt el a 2019-es WTCR mezőnyében, miután a jövőre debütáló kínai hátterű csapat, a Lynk & Co Cyan Racing bejelentette, hogy a három világbajnoka mellett – az ötszörös bajnok Yvan Muller, a háromszoros bajnok Andy Priaulx és az utolsó WTCC-győztes Thed Björk – Yann Ehrlacher lesz a csapat negyedik pilótája. A 22 éves francia egyébként 2017-ben csatlakozott a túraautó-világbajnoksághoz, és debütáló évében már futamot is tudott nyerni Argentínában a gyári Lada gárdájának versenyzőjeként, míg idén a Münnich Motorsport Honda csapatában versenyzett, és két versenyt megnyert. Ehrlacher egyébként a korábbi Formula 3000-es pilóta, Cathy Muller fia és új csapattársa, a korábbi négyszeres világbajnok, Yvan Muller unokaöccse.

„Egy álmom vált valóra ezzel a szerződéssel, és elképzelni sem tudom, hogy lesz a mezőnyben jobb csapat a Cyan Racingnél. Rengeteget tanulhatok majd a csapattársaimtól, hiszen nagyon magasra került a léc. Ugyanakkor annak ellenére, hogy én leszek a legfiatalabb a csapatban, a céljaim nem kisebbek, mint a többiekének” – jelentette ki Ehrlacher, aki a barcelonai pályán kapcsolódik be a csapat tesztprogramjába, ahol Mullerrel és Priaulx-szal együtt készítik fel a jövő évi autót, a Lynk & Co 03 TCR-t.

„Nem sok fiatal tehetséget láthattunk a sportágban az elmúlt években, mint Yann, aki a kora ellenére fantasztikusan gyors és érett pilóta. A három tapasztalt társával együtt tökéletes csapatot alkothatnak 2019-ben” – fogalmazott Christian Dahl, a Cyan Racing vezérigazgatója.

Fotó: Lynk & Co Cyan Racing


Hozzászólások