F1

Hivatalos: Binotto váltja Arrivabenét a Ferrari élén

Alig néhány órával az első híresztelések szárnyra kapása után a maranellóiak közleményben erősítették meg, hogy csapatfőnökük távozik az istállótól, s helyét az eddig technikai igazgatóként dolgozó szakember veszi át.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Mi is beszámoltunk róla délelőtt, hogy az olasz sajtóban elkezdett terjedni a hír, miszerint a Ferrari kirúgta Maurizio Arrivabenét, a helyét pedig az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto veszi át. A két szakember között már tavaly nyár óta hallani lehetett feszültségekről, s úgy tűnik, ennek a belső harcnak végül Arrivabene lett a vesztese – annak ellenére, hogy vezetésével 2015 óta folyamatosan egyre versenyképesebbnek bizonyult a maranellói gárda, bár a vb-címet nem sikerült megszerezniük. Mindenesetre hétfő kora este a Ferrari hivatalos közleményben is megerősítette a személycserét:

„Négy év fáradhatatlan elköteleződés után Maurizio Arrivabene elhagyja a csapatot. A döntést a cég felsővezetésével közösen született meg, melyet hosszas egyeztetések előztek meg Maurizio és a csapat hosszú távú érdekeiről. A Ferrari szeretné megköszönni Mauriziónak a hozzájárulását a csapat egyre javuló versenyképességéhez, és a legjobbakat kívánja a jövőbeli kihívásaihoz. Azonnali hatállyal Matteo Binotto veszi át a Ferrari csapatfőnöki pozícióját. A technikai részlegek továbbra is közvetlenül Matteónak jelentenek majd” – írták a tőlük megszokott rövid kommünikében.

Fotó: Ferrari


Hozzászólások