Jegyek

Hivatalos: Az F1-es nyomvonalon folytatódik a katalán...

MotoGP
Hivatalos: Az F1-es nyomvonalon folytatódik a katalán hétvége
2017.06.09. 19:43
A versenyzők döntöttek: két edzés után használaton kívül helyezik az új barcelonai sikánt, helyette ugyanazon fognak körözni a hátralévő két nap során, amelyen a Formula-1-esek teszik már évek óta.
 
Szeretnél kilátogatni a DTM és a TCR hungaroringi versenyére? Akkor van egy ajánlatunk a számodra, hiszen néhány napig akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a belépődet a június közepén sorra kerülő rendezvényre! (x)

Tavaly Luis Salom halálos balesete után ideiglenes megoldásként használta a MotoGP mezőnye a Circuit de Catalunya pálya F1-es vonalvezetésében található sikánt, az idei évre azonban egy újabb kombinációt alakítottak ki az utolsó kanyartól valamelyest távolabb, mivel úgy érezték, hogy a kijáraton túlságosan közel lenne a fal egy esetleges bukás alkalmával.

A versenyzőknek azonban nem nyerte el a tetszését az új változat, a Katalán Nagydíj pénteki edzései után többen is veszélyesnek titulálták a megoldást, így aligha érhetett bárkit meglepetésként, hogy a Biztonsági Tanács ma esti ülésén úgy határoztak, hogy visszatérnek a 4655 méter hosszú Formula-1-es verzióhoz, amelyen a 2016-os hétvége jelentős részét is teljesítették.

Ez a döntés elvileg egyben azt is jelenti, hogy a mai köridők érvényüket veszítik, hiszen más nyomvonalon születtek – ugyanakkor a Motorsport.com szakoldal egyelőre csak arról számol be, hogy korábban elvették Marc Marquez leggyorsabb körét, mivel nem lassított eléggé dupla sárga zászló hatálya alatt (ez több versenyzőre is igaz), ám a repsolos a második legjobb eredményével is a lista élén maradt.

Fotó: Repsol Honda
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: