Formula-E

Heves eső borította fel a rijádi programot (frissítve!)

Előbb az első, majd a meghosszabbított második szabadedzést is törölni kellett az időjárási körülmények miatt az Ad Diriyad ePrix-n.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Heves esőzésre ébredt a Formula-E mezőnye a szaúd-arábiai idénynyitó helyszínén, amely miatt hamar úgy döntöttek a szervezők, hogy törlik az első szabadedzést. Annak érdekében, hogy a kieső időt valamelyest pótolják, a terv az volt, hogy a két tréninget egyesítve egy egyórás gyakorlást tartanak majd a pilóták számára. Csakhogy még ekkor is állt a víz a pályán, és bár megpróbálták letakarítani a problémás pontokat, végül ezt az edzést is törölték.

Hosszas egyeztetések után most úgy tűnik, itthoni idő szerint 8:15-től 8:50-ig egy 30 perces edzést rendeznek majd a versenyzők számára, várhatóan továbbra is még részben vizes pályán. Kérdés, hogy a törlések és a halasztások milyen hatással lesznek a program további részére: a csoportos időmérő edzésnek elvileg 9 órakor kellene kezdődnie, de szinte biztos, hogy csúszik majd. Mindenesetre addig is itt lehet követni a szabadedzést:

FRISSÍTÉS: Két kör erejéig ugyan a biztonsági autó mögött körözött a mezőny, de utána volt érdemi gyakorlás is. Igaz, az sem volt zavartalan, Edoardo Mortara balesete miatt ugyanis előkerültek a piros zászlók. A leggyorsabbnak végül némi meglepetésre az újonc Stoffel Vandoorne bizonyult a HWA színeiben, megelőzve Sam Birdöt és Sebastien Buemit.

FRISSÍTÉS 2: Az időmérő edzés itthoni idő szerint 9:25-kor veszi kezdetét, a pilótákat pedig a megszokott négy helyett kettő csoportba osztják majd be, a Superpole-részt viszont ezúttal nem rendezik majd meg.

Fotó: DS Techeetah


Hozzászólások