Jegyek

Hayden: Adjunk egy esélyt a fordított rajtrácsnak!

Superbike
Hayden: Adjunk egy esélyt a fordított rajtrácsnak!
2017.01.06. 10:08
A MotoGP 2006-os világbajnoka szerint kár lenne kapásból elítélni a Superbike-világbajnokságon idén bevezetésre kerülő újítást, ugyanis a nézők szempontjából még jól is elsülhet a dolog.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

A bő másfél hónap múlva rajtoló 2017-es idénytől kezdődően megvariálják a Superbike-vb második futamainak rajtsorrendjét: ezentúl a szombati első verseny dobogósai a harmadik sorból, fordított sorrendben indulhatnak, a negyedik és kilencedik helyek között célba érők egy sort előrébb léphetnek, míg a tizedik pozíciótól kezdődően a Superpole-on elért eredmény rangsorol. A radikális újítás nem nyerte el mindenkinek a tetszését, de például a sorozatba a Ducati színeiben visszatérő Marco Melandri úgy véli, hogy akár az első kilenc sorrendjét teljesen meg kellene fordítani. Most Nicky Hayden is elmondta a véleményét a változtatásról:
 
„Várjunk és meglátjuk, hogyan fog ez működni. Nem akarok előzetesen túl sokat beszélni erről. Szerintem előbb próbáljuk ki, mielőtt levonjuk a végső konzekvenciát” – nyilatkozta a crash.net szakoldalnak. „Versenyzőként nem mondanám, hogy tetszenek az ilyen elképzelések: úgy nőttem fel, hogy ha te voltál a leggyorsabb, akkor mindentől függetlenül a pole-ból indulsz. Másrészt viszont tudom, hogy van egy üzleti része is a sportnak, és szórakoztatnunk is kell, ilyen szempontból pedig jól is elsülhet a dolog. Az emberek nem szeretik a változást: emlékszem, amikor áttértünk az új időmérős rendszerre a MotoGP-be, az sem tetszett senkinek, mégis úgy tűnik, hogy egész jól működik.”
 
Az amerikai szerint a szurkolók még jól is járhatnak a fordított rajtráccsal: „Rengeteg logika van az elképzelésben. Nem arról van szó, hogy a mezőny végére küldjük a srácokat, csupán néhány sorral hátrébb, a verseny pedig hosszú. Többször is láthattuk Chaz Daviest a 6-7. helyekről nyerni, szóval ez nem a világ vége” – vélekedett a hondás. „Egyszerűen csak megfűszerezheti az eseményeket, és az emberek úgy ülhetnek le a második verseny elé, hogy tudják, nem fog megismétlődni az első. Talán nem jutalmazza majd annyira a teljesítményt ez a rendszer, mint az eddigi, de a nézői élmény az, ami elsődlegesen számít” – mutatott rá Hayden.
 
Fotó: WorldSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: