Superbike

Haslam: „Minden nap tanulok valami újat”

Úgy tűnik, a brit versenyző kezd egyre jobban beilleszkedni a gyári Kawasaki csapatába. A két téli teszten egyre magabiztosabban szerepelt, és Portimaóban már a negyedik leggyorsabbnak bizonyult. A 35 éves brit nagyon optimista a folytatást illetően.

Immár túl van a Superbike-világbajnokság mezőnye két téli teszten, és Jerez után Portimaóban is pályára gurult a mezőny nagy része. A legelégedettebb vélhetően a gyári Kawasaki Racing lehet, ugyanis a négyszeres világbajnok, Jonathan Rea már a szezont megelőzően fölényben van a többiek előtt – az utolsó tesztnapon majd egy másodpercet adott a második leggyorsabb Alex Lowesnek –, míg csapattársa, Leon Haslam is napról napra gyorsul. A 35 éves brit Portimaóban a második napon már a negyedik időre volt képes (1:42.144), és saját állítása szerint nagyon elégedett az eddig tapasztaltakkal.

„Kifejezetten elégedett vagyok a mostani teljesítményemmel. A mostani teszten néhány új Pirelli abroncsot próbáltunk ki, és úgy vélem, valamennyi jól működött. Sajnos azt nem tudom, hogy a lágy gumikkal mire lehettem volna képes, ugyanis nem sokkal azután, hogy a pályára gurultam velük, piros zászló miatt megszakadt a gyakorlás, majd utána jött az eső, így nem tudtam igazán gyors kört megtenni” – fogalmazott Haslam.

A Kawasaki 35 éves brit versenyzője kifejezetten jól érzi magát a csapatnál.

„Fantasztikus emberekkel dolgozhatok együtt, akikkel minden nap tanulok valami újat. Egyre többet tudok meg a motorról, és úgy érzem, a versenyszimulációk alkalmával már jól teljesítettem vele. Egy feladatom még mindenképpen van, a lágy gumik működését még sokkal jobban meg kell értenem, valamint a vezetési stílusomat még jobban hozzá kell igazítanom a motorhoz. Nagyon jó irányba megyünk, de rengeteg munka vár még rám” – árulta el Haslam.

Fotó: worldsbk.com


Hozzászólások