WTCR

Három WTCR-pilótáját megnevezte a Honda

Újabb nevek váltak biztossá a Túraautó-világkupa 2019-es mezőnyében: az All-Inkl.com Münnich Motorsport teljesen argentin felállással vág neki a szezonnak, míg azt egyelőre nem tudni, Tiago Monteiro milyen csapatnál és kinek az oldalán fog versenyezni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén sorra kerülő Cseh Nagydíjon? Rendeld meg jegyshopunkon keresztül a belépődet a MotoGP brnói futamára – január végéig kedvezményes áron!

Azok után, hogy a Hyundai és a Lynk & Co már az összes versenyzője nevét ismertette, s a Volkswagen is bejelentette három pilótája nevét, most a Hondán volt a sor, hogy virítson. A hétfő déli közleményből kiderült, hogy idén is két csapattal fognak szerepelni a WTCR-ben, amelyek az új szabályok értelmében egyaránt kétautósak lesznek. Közülük az All-Inkl.com Münnich Motorsport lesz az egyik, amely teljesen argentin felállással vág neki a Túraautó-világkupa idényének: Esteban Guerrierit megtartották a tavalyi összetettbeli bronzérem után, míg mellé a WTCC-ben egy szezont már teljesítő és futamot is nyerő honfitárs, Nestor Girolami érkezik.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Honda családjával és az All-Inkl.com Münnich Motorsporttal folytathatom 2019-ben” – nyilatkozta Guerrieri a bejelentés kapcsán. „A tavalyi szezonnak volt néhány kiemelkedő pillanata, beleértve azt is, hogy nyerni tudtam a versenynaptár két legnehezebb pályáján, a Nordschleifén és Makaóban, és hogy mi fejeztük be a legjobb formában az idényt az összes csapat közül. Nagyszerű, hogy „Bebu” lesz a csapattársam: jó barátok vagyunk, és évekig versenyeztünk egymás ellen. Elképesztően gyors pilóta és remek csapatjátékos, ami rendkívül fontos lesz a bajnokságért folytatott harcunk során.”
Girolami a következőket mondta el a nemzetközi túraautós porondra való visszatérése kapcsán: „Rendkívül büszke vagyok, hogy csatlakozhatom a Honda családjához a WTCR-ben, és hálás az All-Inkl.com Münnich Motorsportnak, hogy rám bízzák az egyik Civic Type R TCR-t, amely képes lehet megnyerni a bajnokságot. A suzukai versenyhétvégét a csapattal töltöttem tavaly, és egyértelmű volt abból, ahogy a dolgukat végezték, hogy megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy harcoljanak a bajnoki címért. Izgatott vagyok, hogy Esteban lesz a csapattársam, mivel nagyon jó a kapcsolatunk. A legjobbamat fogom nyújtani idén, és már alig várom, hogy elkezdődjenek a tesztek.”

Ami Münnichék többi tavalyi versenyzőjét illeti: Yann Ehrlacher átigazolt a Lynk & Co Cyan Racinghez, míg Timo Scheider a ralikrossz-vb-n képviseli a csapat színeit. De visszatérve a Hondához és a WTCR-hez: a közlemény azt is megerősítette, hogy a 2017 őszén elszenvedett tesztbalesete után tavaly Japánban visszatérő Tiago Monteiro is marad náluk, s immár teljes idényt fog futni, azt azonban még nem tudni, milyen csapat színeiben fog versenyezni a portugál és ki lesz a társa. A TouringCarTimes.com úgy tudja, a Boutsen-Ginion Racing nem marad a világkupában, így egy másik istálló érkezik majd a helyére.

Fotók: WTCR Media


Hozzászólások