Egyéb motorsport

Három WSBK-menővel és gyári csapattal támad a Kawasaki Suzukában

A már tavaly is együtt szereplő Jonathan Rea és Leon Haslam mellé ezúttal a Puccetti Racinget erősítő Toprak Razgatlioglu csatlakozik harmadikként az immár Kawasaki Racing Team név alatt futó istállóhoz a legendás nyolcórás viadalon.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Teljesen gyári motorral vág neki az idei suzukai 8 órás versenynek, a FIM endurance-világbajnokság évadzárójának a Kawasaki. A „zöldek” 2016-ban és 2017-ben is ezüstérmesek lettek a 2015 óta megállíthatatlan Yamaha mögött, míg tavaly ugyan pole-pozíciót szereztek a négyszeres Superbike-világbajnok Jonathan Rea-nek köszönhetően, végül a futamon meg kellett elégedniük a harmadik pozícióval.
 
Rea ezúttal is ott lesz a csapatban, amely azonban idén már nem a Kawasaki Team Green név alatt fog futni, hanem a gyári hátteret szimbolizáló Kawasaki Racing Team néven. Egyik társa ismét Leon Haslam lesz, aki azóta már a WSBK-ban is mellette versenyez, míg a trió harmadik helye nem a japán Superbike-bajnokságban menő Kazuma Watanabe, hanem Toprak Razgatlioglu lesz. A Puccetti Racing török motorosa számára ez lesz az első fellépés a legendás nyolcórás viadalon, sőt egyáltalán Suzukában is – tavaly ugyanis hiába indult volna a helyi széria fináléján, sérülés miatt erre nem került sor.
 
A Kawasaki elég régen, egész konkrétan 1993-ban tudott utoljára győzni a suzukai 8 óráson, akkor még Scott Russell és Aaron Slight révén. A teljes gyári csapat révén talán idén lesz a legjobb esélyük a két és fél évtizedes ínség megszakítására – ezzel a döntésükkel egyébként a Honda nyomdokaiba lépnek, a HRC ugyanis már tavaly is gyári gépet indított a Yamaha egyeduralmának megtörésére.
 
Fotó: Kawasaki Racing


Hozzászólások