Kamion-Eb

Harmadik és ötödik hellyel folytatta a szezont Kiss Norbert

Felemásan sikerült a nyári szünet utáni első versenyhétvége Kiss Norbertnek a kamion Eb-n. A Tankpool24 csapat Mercedesével versenyző magyar pilóta a szombati időmérőn megszerezte a második helyet, a futamokon azonban több zavaró körülmény is hátráltatta.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A csehországi Mostban folytatódott a kamion Európa-bajnokság 2018-as szezonja a másfél hónapos leállás után. Kiss Norbert Mercedes kamionján ezalatt fontos fejlesztést hajtottak végre a német Tankpool24 csapat és a gyártó mérnökei, aminek meg is lett az eredménye: a szombati időmérőn a második legjobb időt futotta a kétszeres Európa-bajnok, de az első futamra nem tarthatta meg pozícióját.

"Hiába sikerült jól az időmérő a felszáradó aszfalton, négyen is három rajthelyes büntetést kaptunk, úgyhogy visszasoroltak az ötödik helyre. A versenyen a nagy eső miatt párásodott a szélvédő, emiatt nem tudtam elég magabiztosan menni, nem akartam felesleges kockázatba belemenni, így óvatos versenyzéssel ötödik helyen értem célba. A fordított rajtrácsos második futamon a negyedik helyről rajtoltam, hamar feljöttem a második helyre, de Adam Lacko nagyon jól ismeri a pályát, megelőzött, így harmadik lettem, ami a bajnokság szempontjából fontos pontokat jelent. Sajnos azonban az összetettben előttem álló Adam Lacko mindkét versenyt megnyerte, és nagy előnyt szerzett, de remélem, hogy a későbbi versenyeken tudjuk majd csökkenteni a hátrányt."

Kiss Norbert elmondta azt is, hogy pénteken végig küzdöttek a motorral, hiszen ez volt a fejlesztések első éles próbája. "Kezdjük megtalálni a megfelelő beállításokat, látszik, hogy javul, van benne potenciál. Bízom benne, hogy ha ezen a hétvégén nem is, de a későbbi versenyeken még jobban tudunk menni" - összegezte a hétvége eddigi tapasztalatait Kiss Norbert.

A kamion Eb csehországi hétvégéjének vasárnapi programja:
09.00    warm up
10.30    második időmérő
13.35    harmadik verseny
16.45    negyedik verseny

Kiss Norbi Média


Hozzászólások