F1

Hamilton: „Remekül használjuk ki az autóban lévő potenciált”

Igaz, hogy csak öt futamot rendeztek meg az idei Formula-1-es világbajnokságból, de az eddigiek alapján kijelenthető, hogy a konstruktőrök közötti versengésről felesleges beszélni a Mercedes hatalmas fölénye miatt, míg a pilóták között legalább az Ezüst Nyilak két pilótája, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas igazi párviadalát láthatjuk.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Noha a téli tesztek után mindenki abban bízott, hogy a 2019-es világbajnokság kiélezett csatát hoz majd mindkét vb-címért, már öt futam után kijelenthető, hogy az egyik – a konstruktőri pontverseny – szinte már most lefutott, míg az egyéni versengés addig lesz izgalmas, amíg Valtteri Bottas tartani tudja a lépést ötszörös világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal. Ugyanis a Mercedes eddig pokoli tempót diktál, öt futamon öt kettős győzelmet aratott, ráadásul úgy, hogy az időmérőn sem volt ellenfele a német istállónak. Nem véletlen, hogy Hamilton széles mosollyal szállt ki az autójából, és idén már ötödször mondhatta el, hogy milyen remek a csapat, milyen jó az autó és milyen fantasztikus ez a győzelmi sorozatuk.

„Ez egy újabb fantasztikus eredmény a csapattól, amiért tényleg csak a legnagyobb hálával tartozunk. Szinte hihetetlen, de ez már az ötödik alkalom, hogy kettős győzelmet aratunk. Erre a teljesítményre tényleg büszkék lehetünk, és kijelenthető, remekül használjuk ki az autóban lévő potenciálunkat. Ezen a versenyen minden sikerült, talán a rajt volt egy kicsit izgalmas, hiszen láttam, hogy jönnek a Ferrarik, Valtteri is nyomta neki, és az első kanyarhoz közeledve azt sem tudtam, éppenséggel ki hol van. Szerencsémre minden jól alakult, ráadásul a leggyorsabb kört is sikerült megfutnom, azaz tökéletes hétvégét zártam” – jelentette ki a brit pilóta, aki visszavette az első helyet a vb-pontversenyben.

Az élről induló Valtteri Bottas elárulta – érdekes, a múltkor Hamilton mondta ugyanezt –, hogy minden a rajtnál dőlt el, hiszen utána esélye sem volt megelőznie a csapattársát. „Elképesztően szoros volt a rajt, és ezúttal én húztam a rövidebbet, mert ez a versenyem a rajtnál ment el. Sajnos a kuplungom nem működött megfelelően, holott ezt sem előtte, sem utána nem éreztem. Ugyanakkor nem rossz ez az eredmény, hiszek magamban, világbajnok akarok lenni. Tudom, hogy minden megszerzett pontnak jelentősége van. A csapat elképesztő teljesítményt nyújt idén, hiszen ötből ötödször arattunk kettős győzelmet” – közölte a finn.

Fotó: Petronas Motorsport


Hozzászólások