F1

Hamilton az Instagramon vette védelmébe Vettelt

„Emberek vagyunk, követünk el hibákat, de az számít igazán, hogyan jutunk túl ezeken” – írta az ötödik vb-címe felé menetelő brit, aki több tiszteletet kért német riválisának.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nagyjából a szezon közepéig fej-fej mellett haladt a két négyszeres világbajnok, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a világbajnokság összetettjében, ám utóbbi hockenheimi hibája óta, amikor az élről esett ki, egy alkalmat leszámítva a brit folyamatosan növelni tudta az előnyét a pontversenyben, s jelenleg már 67 egységnyi a fórja, azaz akár a soron következő USA Nagydíjon bebiztosíthatja ötödik vb-címét.

Sok szakértő, ex-versenyző és szurkoló szerint is elsősorban Vettel hibáinak köszönhető az, hogy a Mercedes pilótája így meglógott: az említett németországi incidens mellett többek között Bakuban, Franciaországban, Olaszországban és legutóbb Japánban is értékes pontokat dobott el magától – még ha nem is mindegyik esetben egyértelmű a ferraris felelőssége. Mindenesetre Hamilton most az Instagram-sztorijában osztott meg egy üzenetet, amellyel védelmébe vette ellenfelét:

„Úgy érzem, a médiának kicsit több tiszteletet kellene mutatnia Sebastian irányába. Elképzelni sem tudjátok, milyen nehéz olyan szinten teljesíteni, mint azt mi tesszük, ahogy ez minden élsportolóra igaz. Mivel emberek vagyunk, követünk el hibákat, de az számít igazán, hogyan jutunk túl ezeken” – írta Hamilton.

A brit még a suzukai győzelme után elismerte: ő sem számított rá, hogy az idény középen mutatott erős forma után így visszaesik a Ferrari, hiszen az elmúlt futamokon már egyértelműen a Mercedes vitte a prímet. Hamilton szeretne még több olyan csatát átélni, mint Monzában, ahol kiélezett küzdelmet vívott Kimi Raikkönen ellen: „Imádtam azt a versenyt, és örültem volna, ha az azt követő futamok is ilyenek lettek volna, és erre is számítottam, de vesztettek a teljesítményükből” – fogalmazott a Mercedes klasszisa.

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások