F1

Hamilton: „Az álmom, hogy kipróbálhassak egy MotoGP-s gépet”

Az ötszörös F1-es világbajnok arról beszélt, hogy mi a következő célja a motorokkal kapcsolatban, valamint nem győzte megköszönni a katari hétvége meglátogatásának lehetőségét.
Tavaly Superbikeot tesztelt, idén pedig meglátogatta a MotoGP paddockját Lewis Hamilton. A brit versenyzőről mindig is tudtuk, hogy nagyon is érdeklődik a motorok iránt és most a közös szponzor miatt végre megnézhette, hogy hogyan is működnek a dolgok egy motoros csapatnál.

„Elképesztő este volt. Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mennyire szeretem a MotoGP-t nézni. Minden tiszteletem a versenyzőké, hiszen elképesztő dolgokat érnek el a motorokkal. Nagyon hálás vagyok azért, hogy a Petronastól megkaptam a lehetőséget az első versenyhétvége meglátogatására” – nyilatkozta Hamilton a Crash.net szakoldalnak.

A MotoGP hivatalos oldalán megjelent videóban pedig magáról a motorozás iránti szenvedélyéről és az álmairól beszélt: „Gyerekkorom óta érdekel a motorozás. Még a gokartozás előtt felkeltette az érdeklődésemet az egész. Állandóan ki akartam próbálni egy motort kiskoromban, de apukám ragaszkodott a gokarthoz és nem engedte. Viszont sose múlt el a motorozás iránti szenvedélyem. Az a nagy különbség az F1 és a MotoGP között, hogy nekünk nem kell aggódnunk a biztonságunk miatt az autóban. Motorozni sokkal dinamikusabb és szabadabb, de a féktávok és az ideális ívek megtalálása fontos itt is.”

Amikor az eddigi motoros tesztekről kérdezték, Hamilton így felelt: „Több gyakorlásra van szükségem, hiszen eddig csak két és fél napom volt erre. Az az álmom, hogy egyszer kipróbálhassak egy MotoGP gépet. Minden versenyhétvégét megpróbálok nézni. Még az F1-es hétvégéken is igyekszem minél gyorsabban végezni a kvalifikáció utáni interjúkkal, hogy meg tudjam nézni az időmérőt. Kivételesen erős mezőny van minden kategóriában és szeretném őket nézni, de sajnos gyakran túl elfoglalt vagyok. Kaptam egy állandó belépőt, amiért nagyon hálás vagyok, és most már tudom nyaggatni a Petronast arra is lehetőséget, hogy majd kipróbáljam a motorokat.”

A királykategória futamán 8. helyről induló Franco Morbidelli rendkívül lelkesen beszélt a Hamiltonnal való találkozásról és szép szavakkal illette az ötszörös Formula-1-es világbajnokot: „Nagyon örülök, hogy találkozhattam Lewisszal és beszélhettem vele. Számomra nagyon meglepő volt látni, hogy milyen alázatos személyiség is ő, és hogy mennyire elkötelezett a sport iránt. Nagyon érdeklik a dolgok és megpróbált megérteni mindent, amit mondtam. Nagyon jól éreztem magam és örülök, hogy találkozhattam vele. Sokat kérdezett a motorral. Érdekelte, hogy mit hogyan csinálunk és a gumik kopása is érdekes volt számára. Sokat kérdezett, de nem adtam neki tippeket, csupán adatokat és tényeket. Azt elmondtam neki, hogy hogyan szoktam motorozni, és hogy hogyan szoktam reagálni különböző helyzetekre.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások