Jegyek

Hamarosan a Volvo is kiszállhat a WTCC-ből

WTCR
Hamarosan a Volvo is kiszállhat a WTCC-ből
2017.09.12. 17:22
Nagyon úgy tűnik, hogy rövidesen a svéd márka is távozhat a túraautó-világbajnokság mezőnyéből, miután a Polestar mostantól elektromos hajtású autók gyártására fókuszál majd.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

A Volvo 2016-ban tért vissza a WTCC-be, idén pedig már világbajnoki esélyes autóval rendelkeznek: Thed Björk mindössze 12 pontos hátránnyal rendelkezik a hondás Tiago Monteiróval a tabella élén. Úgy tűnik azonban, hogy a svédek motorsport-programjáért felelős Polestar hamarosan búcsút inthet a sorozatnak, köszönhetően annak, hogy a cég más irányt készül venni a közeljövőben.

Már nyáron bejelentették, hogy a Polestart elektromos hajtású autók gyártására szeretnék átpozícionálni – az első új gépet már októberben, Sanghajban be is mutatják –, az elnök-vezérigazgató Hakan Samuelsson pedig egyértelmű utalást tett arra, hogy a cég arculatváltásába már nem fognak beleférni a hagyományos, benzines bajnokságok:

„Erről ugyan nem nyilatkozhatok, de az biztos, hogy hosszútávon nem fogunk benzines autókkal versenyezni. Bár rendelkezünk szerződéssel, de ha bármilyen programot is csinálunk, annak erősítenie kell a Polestar márka brandjét, ami most jelentős átalakulások megy át” – nyilatkozta Samuelsson a svéd Expressen.se honlap hasábjain.

A fentiekből egyértelműnek tűnik, hogy a Polestar és a Volvo rövidesen a WTCC-ből is kiszáll, ha pedig ez megtörténik, akkor jelen állás szerint a Honda maradna egyedüli gyártó a világbajnokságon. Igaz, egyelőre még nem érkeztek arról sem hivatalos információk, hogy pontosan milyen szabályrendszerrel vág neki a széria a 2018-as szezonnak: marad-e a jelenlegi TC1-es formula, esetleg átveszik a Marcello Lotti féle TCR-es csomagot vagy egy teljesen új irányba terelik a WTCC-t.

Fotó: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: