MotoGP

„Ha Dani meg tudja őrizni a motivációját, a világbajnoki címért harcolhat”

Ezt Mike Leitner, Dani Pedrosa főmérnöke nyilatkozta a spanyol motociclismo.es oldalnak adott legfrissebb interjújában. Az osztrák szakember szerint a Repsol Honda rutinosabb spanyol versenyzőjében minden adottság megvan ahhoz, hogy harcba szálljon világbajnok csapattársa, Marc Marquez ellen, hiszen sachsenringi bukása előtt tavaly is vezette a pontversenyt.
Tavaly Marc Marquez üstökösként robbant be a MotoGP mezőnyébe, hiszen újoncként a második futamán rögtön megnyerte, majd az év végén világbajnoki címet ünnepelt, mindenidők legfiatalabb MotoGP világbajnokaként. Ezzel azt sikerült egyből első nekifutásra megvalósítania, amivel Pedrosa 2006 óta hiába próbálkozik a Repsol Honda színeiben. Érthető, hogy ezek után most minden Marquez sikerétől hangos, és Pedrosát hajlamosak kissé leírni az emberek.

Pedig nem árt elfelejteni, hogy egy háromszoros világbajnokról beszélünk (2003-ban a 125-ösök, a rákövetkező két évben a 250-esek között lett világbajnok), aki a MotoGP-ben is eddig minden évét a top5-ben zárta, és hatszor végzett a virtuális dobogón az összetettben. Számos bajnoki címről csúszott már le egy hajszállal, egy-egy balszerencsés esés vagy sérülés következtében, amiért persze részben ő is okolható, nemcsak a balszerencse és a külső körülmények, de ez azon a tényen nem változtat, hogy tempó tekintetében a legesleggyorsabbak közé tartozik a világon, és abszolút megvan benne a potenciál arra, hogy bármikor világbajnok legyen. Például idén. Ezt vallja Mike Leitner is, a pilóta saját szerelőcsapatának vezetője is.

„Az volt eddig a legjobb fázis Dani pályafutásában” – utalt a szakember a 2012-es szezon második és a 2013-as szezon első felét felölelő időszakra, amikor Dani 15 futamból 9-et megnyert, az idei Le Mans-i versenyig bezárólag. „Tavaly Sachsenringig Dani vezette a világbajnokságot, aztán minden darabokra hullott az esése következtében. Szó nincs arról, hogy demotivált lenne. Ezen a szinten, amikor a világ legjobb három motorversenyzőjéről beszélünk, biztosnak kell lenned abban, hogy a motivációd mindig éles marad. Ha Dani meg tudja őrizni a motivációját, akkor a világbajnoki címért harcolhat – efelől abszolút nincs kétségem” – állt ki versenyzője esélyei mellett Leitner.     


Hozzászólások