Jegyek

Gyutai Adrián: Újabb pontszerzés a Superbike kategóriában

Egyéb motorsport
Gyutai Adrián: Újabb pontszerzés a Superbike kategóriában
2017.09.11. 15:14
Gyutai Adrián az elmúlt hétvégén az Alpok-Adria Bajnokság zárófutamán, Rijekában folytatta felkészülését az új kategóriában, a Superbike-ban egy BSB-ben szereplő csapat, a MAR Kawasaki segítségével. A felmerült technikai problémák ellenére újfent pontszerzőként, a 12. helyen zárt a versenyen.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Újabb lépést tett álmai megvalósítása felé Gyutai Adrián (220 Volt H-Moto Team), aki a brit Superbike-bajnokságban érdekelt MAR Kawasaki csapat és technikai partnere, a K-Tech által felkészített motorral (Kawasaki ZX 10R) állt rajthoz Rijekában, ahol az Alpok-Adria Bajnokság idei záró futamát rendezték meg. A 26 éves paksi motoros hétvégi teljesítményére alaposan rányomta a bélyegét, hogy a versenymotor kipufogójával komoly problémák merültek fel, így mire Magyarországról sikerült egy másikat hozatni, eldőlt, hogy valamennyi szabadedzést ki kellett hagynia.
Ennek ellenére Adrián az időmérőn a 15. helyre kvalifikálta magát, míg a futamon végül a 12. helyen intették le, azaz immár a harmadik versenyén is a pontszerzők között zárt, ráadásul két hete meg tudta nyerni az osztrák bajnokság pannónia-ringi futamát. A MAR Kawasaki és a K-Tech elégedett Adrián teljesítményével, ám úgy döntöttek, hogy a Magyar Bajnokság október 9-én sorra kerülő pannónia-ringi futamán döntenek végérvényesen arról, hogy indulhat-e az utolsó BSB-futamon Brands Hatch-ben.

„Napról napra jobban teljesít a Kawasaki nyergében Adrián, de úgy vélem, ahhoz, hogy biztosan indulhasson a BSB utolsó futamán, kell még neki a versenykilométer. Elégedett vagyok az eddigi teljesítményével, de azt szeretném, ha tökéletesen felkészülve debütálna a brit bajnokságban, ráadásul úgy, hogy kvalifikálja magát a futamra. Utóbbi már csak azért sem egyszerű, mert a több mint 70 nevezett pilótából mindössze 42 állhat majd fel a rajtrácsra, és annak a mezőnynek szinte valamennyi tagja rendelkezik pályaismerettel. A Pannonia-Ring után azonnal döntünk, hogy még az idén, vagy csak a téli felkészülést követően jövőre mutatkozzon be a BSB-ben" – jelentette ki Malcolm Ashley, a MAR Kawasaki csapatfőnöke.
Gyutai Adrián egyetért a brit csapatfőnökkel abban, hogy bőven van még mit tanulnia a királykategóriában, amit csak még több motorozással tud megvalósítani. Úgy véli, ha sikerül még az október 9-i verseny előtt legalább egyszer tesztelni, akkor képes lesz olyan teljesítményre, amivel elérheti az idei BSB-premiert a Brands Hatch-i pályán.

„Sajnos nagyon érződött a teljesítményemen a kihagyott szabadedzések hiánya, ugyanis így az alapbeállításokkal rögtön élesben kellett teljesítenem. Se az áttétel, se a futómű sem pedig a kipörgésgátló nem működött igazán, messze volt az ideálistól. A versenyre sikerült közelebb kerülni a megoldáshoz, így legalább azt elérhettem, hogy pontszerzőként zártam ismét, illetve sikerült konstans köröket teljesítenem. Sok munkára van még szükségem ahhoz, hogy képes legyek kihozni azt az eredményt, ami bennem és a Kawasakiban van, kell még idő, amíg a brit bajnokságra tökéletesen felszerelt motorral teljes lesz az összhang. Készülök tovább, lépésről lépésre haladunk a kitűzött cél felé. A magyar bajnokságig van még egy hónap, ez idő alatt szeretnék még motorra ülni, hiszen fejlődnünk kell, ha eredményesek akarunk lenni. Alapvetően nem reménytelen a helyzetem, de tény, nagyon hiányoznak a versenykilométerek az ezres kategóriában. Köszönöm a támogatóimnak - Paks városa, MVM Atomerőmű, Mohai Ágnes Ásványvíz, Losonczi Kft, NCT Kft, Dunlop, Euromotor, Motostar és Opel Gyulai -, hogy mellettem állnak" – fogalmazott Gyutai Adrián.

Írta: B. Molnár László; Fotó: Pole Positions Communications Kft.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: