Supersport

Györfi Alen: Teszt a lelke mindennek

Györfi Alen a negyedik futamára készül a Supersport-világbajnokságon. Ennek megfelelően immár a második alkalommal tesztelt a nyári szünetben, hogy Yamahájának nyergében sikeresen szerepeljen a szeptember 8-i portugál vb-futamon.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul, és immár a szeptember 8-i, Portimaóban rendezendő vb-futamra készül. A korábbi Európa-bajnok eddig nem szerzett pontot a három futamán, ráadásul Jerezben és Donningtonban nem is tudta befejezni a versenyeket, míg Misanóban már igen, és a 33. rajthelyről indulva a 26. helyen zárta a futamot.

Alen és csapata úgy döntött, Portugáliában mindenképpen szeretnének előrébb lépni, közelebb kerülni a középmezőnyhöz, és ennek érdekében a nyári szünetben sem tétlenkedtek, hanem kétszer is teszteltek a motor teljesítményének növelése és a beállítások terén való előrelépés miatt. A Yamaha átesett egy komoly fejlesztésen, és a Slovakia Ringen való gyakorlások alatt úgy tűnt, a remélt előrelépésre bizony van esély.

Györfi Alen motorversenyző: „Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy a nyári szünetben a lábamat lógatva várjam a világbajnokság folytatását. Úgy döntöttünk, hogy már csak a fejlesztések miatt is fontos, hogy motorra üljek, hiszen Portimaóba egy új blokkal és több kisebb fejlesztéssel utazunk majd el szeptember második hétvégéjén, és ha szeretnénk előrébb lépni, akkor a motor beállításában mindenképpen javulnunk kell. Nos, a Slovakia Ring-i tesztnapok során elmozdultunk a megfelelő irányba, és bízom abban, hogy a szeptember 8-i futam előtt még legalább egyszer lesz lehetőségem motorra ülni, hogy tovább fejlődjünk a beállítások terén. Várom már a világbajnokság folytatását, és úgy érzem, jó formában vagyok, és újabb lépést tehetek majd a célom, az idei vb-pontszerzés felé.”
 
(x) Forty Racing Média


Hozzászólások