Jegyek

Győrfi Alen: Örülök, hogy újabb értékes pontokat szereztem

Superstock 1000
Győrfi Alen: Örülök, hogy újabb értékes pontokat szereztem
2012.08.05. 16:25
Előbb kis híján kilökték, majd a mezőny végéről küzdötte fel magát a 4 egységet érő 12. helyre a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának silverstone-i futamán a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team élversenyzője.
 
A legendás brit pályán, Silverstone-ban folytatódott a hétvégén a Superbike világbajnokság, amelynek Superstock 1000-es sorozatában áll rajthoz Győrfi Alen. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője a vasárnap kora délelőtti warm up alatt folytatta remeklését – a 7. helyen végzett, ráadásul száraz pályán –, és a versenyen a 9. rajtpozícióból indulva előbb visszacsúszott a mezőny végére, mert egy hátulról érkező vetélytársa leszorította az aszfaltról, majd folyamatosan előretörve végül a 12. helyen végzett. Győrfi Alen az újabb négy pontjával megerősítette a helyét az összetettben: 22 pontjával a 14. helyen áll.
 
Tavaly a 10 körös silverstone-i versenyen Győrfi Alen nagyon jó teljesítményt nyújtott, ugyanis a 29. pozícióból rajtolva tíz helyet javított, és a 19. helyen intették le. Folyamatosan gyorsult a hétvégén, és már képes volt négy és fél másodperccel gyorsabb köröket teljesíteni vasárnap – 2:13.372 – a pénteki első szabadedzéshez – 2:17.867 – képest. Most is hasonlóban, és újabb pontszerzésben reménykedik a 22 éves motoros.

A meteorológusok jóslata ellenére száraz pályán vágott neki a 23 fős mezőny a reggeli warm up köreinek, és a magyar motoros ezúttal is remekelt, ugyanis eddigi legjobb eredményét megfutva – 2:12.140 – a 7. helyen végzett, így joggal hitt abban, hogy a versenyen ismét pontszerzőként, esetleg a TOP 10 tagjaként láthatja majd meg a kockás zászlót.

„Kifejezetten jól ment a Honda a száraz pályán, és az is bíztató volt a futam előtt, hogy a tavalyi legjobb, a versenyen futott időmnél is több mint egy másodpercet javultam, és a hetedik hely például tavaly elérhetetlen álom volt. Egyre több felhő közeledett a pályához, és a futam előtt csak találgatni tudtunk, vajon lesz-e eső” – mesélt a bemelegítésről és a verseny előtti időszakról Alen.

Végül a csapadék elmaradt, és a 22 éves magyar pilóta eddigi legjobb rajtpozíciójából, a 9. helyről várhatta a piros lámpák elalvását. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője nagyon peches volt, ugyanis az első kanyarba azonnal visszaesett a 18. helyre, miután előbb kis híján felöklelték rögtön a startot követően, majd a célegyenes végén egy másik motoros egyszerűen leszorította őt az aszfaltról.

Alent azonban nem olyan fából faragták, hogy belenyugodjon ebbe a helyzetbe, és őrült tempót diktálva a második kör végén már a 14. helyen száguldott, három körrel a vége előtt már a 11. volt, és végül a 12. helyen intették le. Az utolsó kör elején megelőzte őt egy hazai versenyző, és az utolsó kanyarban nem sikerült visszavennie tőle a 11. pozíciót az egyre jobban csúszkáló Hondája miatt. Az újabb négy pontjával már 22 egység áll a neve mögött, amivel merősítette a 14. helyét az összetettben.

„Nagyon vártam a futam kezdetét, hisz eddigi legjobb rajthelyemről mindenképpen szerettem volna egy nagyon jó eredményt elérni. A rajtommal nem lett volna semmi probléma, ám előbb majdnem kiütöttek, majd utána kiszorítottak, és a középmezőny eleje helyett a mezőny végéről kezdhettem meg a felzárkózást. A 11. helyig sikerült feljönnöm, és úgy éreztem, az előttem lévő két motorost is képes vagyok leelőzni, ám a nagy tempó miatt már kopottak voltak a gumik, így folyamatosan csúszkált alattam a Honda. Így is értékes pontokat szereztem, és hiszek abban, hogy a hátralévő versenyeken is tartani tudom ezt a formámat, amihez a csapatom odaadó munkája is szükséges” – fogalmazott a leintést követően a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: