Jegyek

Görbe Soma: Nagy előrelépés a barcelonai futamon

Egyéb motorsport
Görbe Soma: Nagy előrelépés a barcelonai futamon
2018.06.13. 11:41
A múlt hétvégén a FIM CEV Repsol European Talent Cup harmadik fordulóját rendezték a barcelonai Circuit de Barcelona-Catalunya pályán, aminek érdekessége, hogy egy héttel később a királykategória versenyzői is ugyanitt fognak harcba szállni egymás ellen.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül
is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára! (x)

Az indulás előtti hetekben Soma a Splíer1 TV GP Stúdió Live szakértő vendége volt menedzsere, Stefano Favaro kíséretében.

Csütörtökön kezdődtek a szabadedzések, ahol száraz és vizes körülmények között is volt lehetőség edzeni, itt egy 1:59-es köridővel kezdett Soma, amivel egyáltalán nem volt elégedett. Pénteken már 1:57-et tudott menni, ami egy jelentős 2 másodperces gyorsulást jelentett. Szombaton a kvalifikáción 1:56,2-es idővel a 32. helyre kvalifikálta volna magát, azonban  sajnos kapott egy 12 rajthelyes büntetést, így a mezőny hátuljáról kellett indulnia. Vasárnap a versenyt 3 kör után lefújták, majd a piros zászlót követően Soma a 38. helyről startolt. Az újraindított versenyen hét kör alatt a 31. helyig sikerült feljönnie.
„Összességben elégedett vagyok, mert versenyről versenyre tudtam javítani az elől haladó pilótákhoz képest. Estorilban öt másodperccel, a Ricardo Tormo versenypályán 2,9 másodperccel, Barcelonában pedig már csak másfél másodperccel maradtam el az első helyezettől. A motorom is nagyon rendben volt, egyre biztosabban tudok vele menni és folyamatosan gyorsulok” – nyilatkozta a fiatal versenyző.
 
Soma a versenyen futotta meg a hétvégi leggyorsabb idejét 1.55.8-al. Az egész csapat és a technikai háttér is nagyon jó volt, végsebességet tekintve a 11. leggyorsabb volt a magyar pilóta motorja.

A következő futam egy hónapos szünetet követően Aragóniában lesz július 29-én. A mostani hétvégén az akadémia másik versenyzőjén Rossi Mooron a sor, aki Veranóban fog versenyezni a CIV olasz bajnokságban.

Sport & Events Management
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: