Jegyek

Futamelőzetes: Újra Hockenheim

GP3
Futamelőzetes: Újra Hockenheim
2012.07.17. 14:54
Két héttel ezelőtt Silverstone-ban a nyolcadik futammal véget ért az év első fele és pénteken máris kezdődik a bajnokság második szakasza.
 
Ezen a hétvégén a versenyzők és a csapatok Hockenheimbe látogatnak. Tavaly nem itt, hanem egy másik németországi pályán, a Nürburgringen rendeztek GP3-as versenyt. Aki régebb óta követi a Formula-1-et és utánpótlás sorozatait az tudhatja, hogy a németországi futamot az utóbbi időben az egyik évben Hockenheimben tartják, a másik évben pedig a Nürburgringen.

2010 után tehát ismét Hockenheim ad otthont a szezon ötödik GP3-as versenyhétvégéjének. 2010-ben Josef Newgarden nyerte az időmérőt a Carlin színeiben, az első futamon a Status GP pilótája Robert Wickens győzött, a második futamon pedig a későbbi bajnok ART-s (Lotus GP) Esteban Gutiérrez nyert.

Tavaly a németek hazai versenyzőnek nem, csak hazai csapatnak szurkolhattak a Nürburgringen.  Akik idén látogatnak ki a GP3 edzéseire és futamaira, azok majd szoríthatnak Daniel Abtnak, de már nem szurkolhatnak az RSC Mücke Motorsportnak, ugyanis ők már távoztak a sorozatból anyagi problémák miatt.

Mivel nincs a mezőnyben olyan pilóta, aki már 2010-ben versenyzett itt GP3-as autóval, ezért mindenki számára új kihívást jelent ez a pálya, ennek megfelelően a szimulátoros gyakorlások most sem maradhatnak el, Kiss Pál Tamás már hétfőn kiutazott Angliába, hogy a futam előtt még gyakorolhasson egyet a McLaren főhadiszállásán.

A hétvége programja pénteken 17 óra 50 perckor kezdődik a szabadedzéssel és vasárnap fejeződik be a 9 óra 25 perckor kezdődő második futammal.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: