Jegyek

Futamelőzetes – Suzuka

WTCC
Futamelőzetes – Suzuka
2014.10.23. 18:00
A hétvégén Japánban folytatódik a túraautó-világbajnokság 2014-es szezonja: az év utolsó előtti fordulóját Suzukában rendezik, ahol a pilóták végre a teljes kört használhatják majd. Michelisz Norbi tavalyi győzelme után ismét dobogóra állna a Honda hazai versenyén, miközben José María López minden bizonnyal már a vasárnapot világbajnokként zárhatja.
 
A két kínai forduló után továbbra is a Távol-Keleten marad a túraautó-világbajnokság mezőnye, amely a hétvégén Japánban, a suzukai pályán méri össze erejét. Ami mind a pilóták, mind a nézők körében rendkívül örömteli tény, hogy az előző évekkel ellentétben végre nem a rövidített, East Circuit névre hallgató változatát használják majd a versenyzők, hanem a teljes kört birtokba vehetik. A WTCC magyarja, a Zengő Motorsportot erősítő Michelisz Norbert például annak ellenére is örül ennek a változtatásnak, hogy 2013-ban pályafutása számára legértékesebb győzelmét aratta, amikor a pole pozícióból indulva megnyerte az első versenyt.
A felülnézeti képen is jól látható a suzukai pálya 8-as alakja és a pont, ahol a vonalvezetés saját magát metszi
 
A vonalvezetés rendkívül gyors, ám ahogy arra Norbi is felhívja a figyelmet legutóbbi blogbejegyzésében, a nagy sebesség Sanghajjal ellentétben nem egy hosszú egyenesnek, hanem a lendületes kanyaroknak köszönhető. A pálya legjellegzetesebb részei közé tartozik többek között az első szektorban található S-kanyarok sora, valamint természetesen az aszfaltcsík 8-asra emlékeztető alakja. Suzukának óriási múltja van az autósportok világában, legendás Formula-1-es párviadalok zajlottak le itt, nem egyszer a japán helyszínen dőlt el a világbajnoki cím sorsa – és sajnos néhány hete ugyancsak itt szenvedett súlyos fejsérülést Jules Bianchi is, amikor Marussiájával egy társa autóját mentő darus kocsinak csapódott.
Michelisz Norbi tavaly a dobogó tetején ünnepelhetett a Honda hazai versenyén
 
Michelisz Norbi azonban kellemes emlékekkel térhet vissza a már említett futamgyőzelem miatt, emellett pedig még szimulátoros korszakában is ez volt az egyik kedvenc pályája. Ráadásul a gyors kanyarok valóban kedvezhetnek a hazai pályán szereplő Hondának, így a zengős pilóta mindenképp szeretne dobogóra állni az egyik versenyen. Erre minden esélye meg is lehet, hiszen az új motorcsomag működni látszott már Kínában is, ezen a hétvégén pedig újabb, a futóművet érintő fejlesztéseket kaphatnak a privát Hondák, amelyeket Tarquiniék már előzőleg is használhattak, s amelyről az olasz versenyzőnek pozitív benyomásai voltak.
José María López vasárnap valószínűleg képzeletben már a világbajnoki trófeát is megcsókolhatja
 
Bár mi nyilván azt szeretnénk, hogy Norbi a tavalyi évhez hasonlóan ismét főszereplő legyen Suzukában, egy embert minden bizonnyal mindenképp nagyobb érdeklődés fog övezni a hétvége folyamán. Azok után ugyanis, hogy a Citroën már Sanghajban bebiztosította konstruktőri elsőségét, vasárnap José María López is révbe érhet. Az argentin 93 pontos előnnyel rendelkezik a címvédő Yvan Mullerrel szemben, s ha legalább 55 egységet megőriz ebből a fórból, világbajnokként távozhat Japánból, de ami azt illeti, arra is bőven kínálkozik esély, hogy már az első futam leintésekor fejére kerüljön a korona: ehhez 80 ponttal kell majd akkor vezetnie francia kollégája előtt.
 
Ami a hétvége időbeosztását illeti: a hétórás időeltolódás miatt korán kell kelnie azoknak, akik semmiről nem akarnak lemaradni, vasárnap pedig még az óraátállításra is figyelniük kell majd. A teljes menetrend itt található.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtubefacebooktwitterrss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGPSuperbikeWTCC
2017. Április 09. 21:00
Argentin Nagydíj
Autódromo Termas de Río Hondo

Épült: 2008
Teljes hossza: 4805m
Szavazás
Hányadik helyen végez a WTCC 2017-es szezonjában Michelisz Norbert?
Világbajnok lesz!
Épp csak lemarad a vb-címről, második lesz.
Harmadik lesz, megszerezve hazánk első vb-dobogóját.
Megismétli tavalyi negyedik helyét.
Csak az ötödik helyen végez.
Hatodik vagy annál rosszabb pozícióban zár.
VB Ranglista
MotoGPSuperbikeSupersportWTCC
Poz.PilótaMárkaPont
1.M. VinalesYamaha25
2.A. DoviziosoDucati20
3.V. RossiYamaha16
4.M. MarquezHonda13
5.D. PedrosaHonda11
6.A. EspargaroAprilia10
7.S. ReddingDucati9
8.J. MillerHonda8
9.A. RinsSuzuki7
10.J. FolgerYamaha6
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2017  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika:

Runtime: 70,55ms