Jegyek

Futamelőzetes – Slovakiaring

WTCR
Futamelőzetes – Slovakiaring
2014.05.07. 08:00
Néhány napja még a Hungaroringen mérték össze tudásukat a túraautó-világbajnokság szereplői, de máris következik a 2014-es szezon következő fordulója, amelynek helyszíne a 2010-ben épített Slovakiaring lesz. Michelisz Norbertnek eddig számos sikert hozott már északi szomszédunk pályája (2012-ben pole, 2013-ban dobogó), és reméljük, ez idén sem lesz másképp.
 
A hivatalos nevén Automotodrome Slovakia Ring versenypályát még 2010-ben adták át, s elég hamar, már 2012-ben egy rangos nemzetközi sorozat, a WTCC ellátogatott az új létesítménybe. A pálya a maga 5922 méterével Európa egyik leghosszabb aszfaltcsíkjának számít, és egyeneseivel és meglehetősen sok gyors kanyarjával a legtempósabbak közé is tartozik. A vonalvezetés egy viszonylag kis területen kanyarog, így ha valaki megfelelő helyet talál magának a pálya mellett, kis túlzással az összes kanyart beláthatja, és így az egész versenyt végigkövetheti.
 
Márpedig szurkolóban nem szokott hiány lenni északi szomszédunknál, és egyáltalán nem meglepő módon túlsúlyban szoktak lenni a magyar rajongók, akik a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert sikeréért szorítanak. Hozzá kell tenni azonban, hogy az előző két alkalommal mindig a hungaroringi állomás egy héttel rendezték a szlovákiai fordulót, így egyfajta felvezetésnek is szolgált a szurkolók számára a mogyoródi ünnep előtt, most azonban a magyar versenyek után kerül sorra a helyszín, így kérdés, hogy mennyi néző lesz majd a hétvégén.
2013-ban a Honda kisajátította az első futam dobogóját Szlovákiában
 
A múltbéli események alapján érdemes kilátogatni a Slovakiaringre, hiszen hazánk három éve legnépszerűbb sportolója, aki folyamatosan bizonyítja nem csak eredményeivel, hanem sportemberi magatartásával is (lásd a hungaroringi találkozása a vak hölggyel), hogy rászolgál erre a titulusra, rendre jó eredményeket ér el a pályán: 2012-ben itt szerezte pályafutása első túraautó-világbajnoki pole pozícióját, tavaly pedig az első futamon harmadikként végzett, s így első hondás dobogóját gyűjtötte be a két gyári versenyző mögött.
 
Pontosan ez adhat reményt a japán gyártó számára is, hiszen 2013-ban a Chevrolet kezdte ugyanolyan fölényben az évet, mint most a Citroën (na jó, ekkora előnye talán nem volt az RML-nek), ám Szlovákiába érve egyszerre megszűnt az amerikai márka dominanciája, s az első versenyen a Honda kisajátította magának a dobogót. A Citroën riválisainak az is jó hír lehet, hogy tavaly Tom Coronel egy lesajnált BMW-vel az élen tudott maradni a második futamon, így a fordított rajtrácsos viadalon esély lehet arra, hogy a Hungaroringhez hasonlóan fel tudják tartóztatnia a francia gyár versenyzőit.
Muller és López házon belüli csatája egyre érdekesebbé válhat
 
A Citroënek számára az sem jó hír, hogy ezúttal is egyedül ők lesznek kénytelenek magukkal cipelni a súlykompenzációs rendszerből adódó maximális, hatvankilós plusz tömeget. Ugyanakkor a franciák versenyzői között (főleg Yvan Muller és José María López esetén) élesedő bajnoki versenyfutás még érdekes színt vihet a bajnokságba, hiszen előbb-utóbb főként egymásra kezdenek el majd figyelni a felek: a címvédőn már a hungaroringi második futam során is úgy lehetett érezni, hogy csak a pontversenyt vezető argentin kollégája maga mögött tartása volt a célja.
 
Végezetül essen szó a hétvége további magyar szereplőiről, hiszen nem csak Michelisz Norbiért szoríthatunk a következő napokban, ugyanis ezúttal a Túraautó Európa-Kupa (ETCC) mezőnye kíséri el a WTCC-t. Így a Paul Ricardon parádésan versenyező Kiss Norbert, valamint kategóriatársa, Nagy Norbert is jelen lesz Szlovákiában, vagyis az összes Norbinknak egyszerre, egy helyszínen drukkolhatunk majd! Tegyünk is így, szurkoljunk együtt a magyar pilóták minél jobb szerepléséért! A két versenysorozat slovakiaringi programja itt található.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: