Jegyek

Futamelőzetes – Portimao

Superbike
Futamelőzetes – Portimao
2014.07.01. 18:04
A Superbike világbajnokság nyolcadik fordulóját rendezik a hétvégén Portugáliában, Portimaóban. A világbajnokság mezőnyéhez ezúttal is csatlakozik az összes betétsorozat, így bőven lesz alkalmunk magyar pilótáknak is drukkolni a hétvégén.
 
A hivatalosan Autódromo Internacional do Algarve névre hallgató aszfaltcsík nem tekinthet vissza túlzottan hosszú múltra: csupán hat éve, 2008-ban készült el, és a Superbike világbajnokság már abban az évben ellátogatott rá. A rövid múlt azonban nem bizonyult eseménytelennek, bár ez leginkább a pálya pénzügyi gondjainak köszönhető: a tavalyi verseny megrendezése sokáig veszélyben forgott az anyagiak miatt. Pedig a helyszínre igazán nem lehet panasz: a 4592 méter hosszú, átlagosan 15 méter széles pálya a kilenc jobb és hat balkanyar mellett komoly szintkülönbségeket is fel tud mutatni, ennek is köszönhetően igen népszerű a versenyzők körében. Talán mondani sem kell, hogy a jó futóműbeállítások, a motor megfelelő kiegyensúlyozottsága elengedhetetlen egy jó szerepléshez, akárcsak a motorerő, amelyre a 835 méter hosszú célegyenesben lehet nagy szükség, elvégre nem mindegy, hogy az ember előz, vagy őt előzik... Az első kanyarhoz hasonlóan közkedvelt előzési pont még a hatos kanyar is, melyet szintén egy hosszabb egyenes előz meg.
Sykes Misanóban már harmadik dupla győzelmét aratta

Tavaly Melandri és Laverty győzelmével zárult a két futam, idén azonban reálisan maximum az olasz reménykedhet a győzelemben. A gyenge kezdés után Sepangban két győzelemet, Misanóban két harmadik helyet sikerült szereznie, és velük együtt közel annyi pontot, mint az első öt fordulón összesen. Persze ebbe másnak is lesz beleszólása, leginkább a Kawasakinak. Sykes két hete idén harmadszor duplázott, 39 pontra növelve előnyét az ezúttal kissé haloványabban teljesítő Guintoli, és 41 pontra a csapattárs Baz előtt. Érdekes statisztikai adat, hogy eddig mind a hat Sykes-győzelemnél Baz végzett a második helyen, valamint az eddigi hét fordulóból ötön ugyanaz a személy nyerte az első és a második futamot is. Mindenesetre Guintolinak a továbbiakban muszáj lesz győzelmeket szereznie, ha nem akarja, hogy Sykes megvédje tavalyi bajnoki címét, mert a kiegyensúlyozott teljesítmény önmagában nem lesz elég. Bizakodó a Honda is: Rea szeretne visszatalálni arra az útra, amelyről még az imolai győzelmei után tért le, Haslam pedig új specifikációjú blokkal várja a hétvégét. A Suzukinak is ez lehet az a pillanat, amikor ismét formába lendülnek, a szezon előtti teszteken remekül teljesítettek Portimaóban, talán sikerül átmenteni ezt a teljesítményüket a versenyre is. Természetesen ezúttal is a mezőnyben lesz Sebestény Péter a Racing Team Toth színeiben, így további tapasztalatokat gyűjthet az 1000-es géppel, Tóth Imre azonban még mindig lábadozni kénytelen misanói sérülése és azt azt követő műtét után.
Németh Balázs már a legjobb tíz küszöbén

A Superstock 1000-esek között ismét a mezőnyben láthatjuk majd a H-Moto Team pilótáját, Robert Muresant, illetve a Pedercini Racing Team színeiben Németh Balázst. Előbbi zsinórban másodszorra is pontot tudott szerezni, utóbbi pedig pontazonossággal már a pontverseny legjobb tíz helyezettje között található, így minden bizonnyal szeretnék folytatni jó szériájukat, Muresan további pontszerzésekkel, Balázs pedig a top10-es helyezés megszilárdításával. 
Somosi Alexander kis híján pontot szerzett első versenyén

A Talmácsi Racing is pozitív előjelekkel készülhet a hétvégére, új pilótájuk, az olasz Zaccone rögtön pontszerzéssel debütált a csapatnál a Superstock 600-asoknál, az EJC-ben Somosi Alexander pedig pontszerző helyen haladt bemutatkozó versenyén, és csak egy sajnálatos bukás miatt maradt el a happy end. Bódis Richárddal együtt mindhárman teszeltek a múlt héten Portimaóban, reméljük folytatni tudják majd jó szereplésüket.

A hétvége menetrendje itt érhető el.

Kedves olvasóink!
A P1race.hu szerkesztősége folyamatosan szeretné minél jobban kiszolgálni közönségét, igazodni olvasói igényeihez, emiatt a közeljövőben változások várhatók az oldal tematikáját illetően.
Ezért arra kérünk mindenkit, hogy ossza meg velünk e-mailben az oldallal – akár annak tematikájával, akár megjelenésével – kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, hogyan tudnánk még jobbá tenni oldalunkat. A véleményeket az info@p1race.hu címre várjuk. Igyekszünk minden ésszerű ötletet figyelembe venni, s egyúttal köszönjük az építő jellegű kritikákat! További jó böngészést kívánunk oldalunkon! (x)
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: